Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siščani ogorčeni

Dobivaju pročistač, ali kanalizaciju neće imati još nekoliko godina

Siščani na Pogorelcu kanalizaciju neće imati još godinama, iako se gradi pročistač
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
28.11.2014.
u 10:01

Iz Sisačkog vodovoda poručuju da zbog tlačnog režima u Ulici Prvog svibnja pojedinačno spajanje kućanstava nije moguće

Zašto prilikom gradnje kolektora na relaciji Zeleni brijeg - Lađarska za pročistač otpadnih voda u Crncu stanari Pogorelca neće biti priključeni na kanalizacijski sustav, s obzirom da je gradnja spoja u Ulici Prvog svibnja u tijeku, pitaju Siščani iz tog dijela grada. Iako spadaju u prvu komunalnu zonu, kanalizaciju nemaju, a muku često muče i sa zaobalnim vodama.

Gdje je tu ušteda?

– Vod prolazi našom ulicom samo nekoliko metara od obiteljskih kuća, ali od pripajanja na kanalizaciju neće biti ništa. Bilo bi logično da kada se već radi da se istovremeno riješi i kanalizacija o istome trošku, a ne sve opet za nekoliko godina koliko su nam rekli da ćemo još morati čekati. Gdje su tu ušteda i racionalizacija? - pita ogorčeni Darko Zahirović.

– U okviru IPA projekta “Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska” tijekom 2015. godine bit će završena gradnja spojnog kolektora sustava odvodnje naselja Zeleni Brijeg s kolektorom Lađarska. Navedeni kolektor radi u tlačnom režimu i spaja sustav odvodnje naselja Zeleni Brijeg (radom crpne stanice Kolodvor) s naseljem Zeleni Brijeg i transportira otpadne vode naselja Zeleni Brijeg u kolektor Lađarska i dalje na uređaj za pročišćavanje. Spojno okno se nalazi u Ulici Prvog svibnja, a zbog tlačnog režima nije moguće pojedinačno spajanje na kanalizaciju kao i izrada kućnih priključaka- pojašnjava rukovoditelj sektora tehničkih poslova u Sisačkom vodovodu, Predrag Lađević. Nakon završetka i puštanja u funkcionalni pogon navedenog kolektora, dodaje, ostvaruju se rubni uvjeti za mogućnost priključenja buduće kanalizacijske mreže u Pogorelcu. Sisački vodovod ove je godine aplicirao jedan projekt u sklopu kojega je planirana izrada projektne dokumentacije za kanalizaciju naselja Pogorelac.

Bez precizna roka

– Nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja dozvola za gradnju moći će se pristupiti gradnji kanalizacije- poručili su, iako preciznog roka još uvijek – nema. Inače, kolektor kod Kolodvora rasteretit će sustav u Bakranovoj i Čuligovoj ulici te smanjiti poplave. Radove u ulici Prvoga svibnja usporila su arheološka istraživanja, a na kolektoru u Crncu su zbog obilnih padalina bili u zastoju.

Komentara 2

ZZ
zelimir.zuk
15:48 03.12.2014.

Na upite novinarke Grgurač trebali su odgovoriti Srđan Marić i Mladen Kneževićn a ne Predrag Lađević. Navedeni su tako izbjegli reći istinu o IPA projektu ¨ Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska¨ Kojeg su od 2006 do 2011 godine vodilii Boris Sokol i Josip Kositar. a od 2011 vodi Mladen Knežević uz asistenciju Sokola i Kositra. Zadnje tri godine njima su nadređeni direktor Perković (HDZ) i Marić (SDP) i oba vješto sakrivaju istinu o crpno- retencijskoj stanici Kolodvor te transportnom kolektoru Lađarska koje u ovom slučaju povezuje tlačni kolektor. A istina je da ti projekti imaju niz ozbiljnih izvedbenih nedostataka i da nisu u uporabnoj funkciji, a prikazuju se kao ispravni i u funkciji. Javnost se sustavno obmanjuje , kupuje se vrijeme . a ogorčeni građani još će dugo čekati rješenje svojih problema.

DU
Deleted user
20:14 29.11.2014.

genijalan članak, doista. zašto novinarka nije probala spojiti svoju kuću na tlačnu kanalizaciju, da vidi treba li se zbog toga žaliti ili ne? valjda bi prvo trebalo pitati ljude žele li oni doista imati gejzire fekalija do krova svojih kuća i jesu li doista "ogorčeni" ako to nemaju? papir doista trpi sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije