Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrsno darivanje

Grad Petrinja obradovao sugrađane u potrebi

Foto: Antun Petračić
1/5
18.04.2014.
u 17:53

– Korisnicima pučke kuhinje i ostalima u neimaštini, što je na žalost naša realnost, omogučili smo da se nadolazećeg blagdana osjećaju dostojanstveno i nezaboravljeno- rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović

Grad Petrinja za Uskrs je obradovao svoje siromašne građane s oko 200 rolanih šunkica i paketa hrane, koje su jučer i danas po gradu i selima dijelili gradonačelnik Darinko Dumbović i predsjednca Gradskog vijeće Sanja Lovrenović. Uskrsnu šunkicu dobilo je 60 obitelji iz pučku kuhinju, 50 paketa hrane za župljane crkve Ivana Pavla II preuzeo je upravitelj fra Anto Barišić, a jednaku pomoć dobile su i brojne višečlane obitelji, kao i domaćinstva nedavno teško stradala u poplavi.

– Korisnicima pučke kuhinje i ostalima u neimaštini, što je na žalost naša realnost, omogučili smo da se nadolazećeg blagdana osjećaju dostojanstveno i nezaboravljeno- rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Pozvao je Petrinjce da dođu sutra u subotu prijepodne na gradsku tržnicu gdje će se pisanice, slastice i drugi blagdanski proizvodi dijeliti iz Petrinjske kočije zdrave hrane.

Danas na Veliki petak poslijepodne pokraj spomenika poginulim braniteljima i osloboditeljima Petrinje u Domovinskom ratu, na ulazu u grad iz pravca Siska, postavljen je šest metarski stijeg i prvi puta zavijorio hrvatski barjak. Predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Grada Petrinje uz spomenik iz 1997. godine stavili su lampaše, izmolio se Oče naš, a gradonačelnik D. Dumbović kazao kako će ovaj hrvatski znak vidljivo i trajno stajati na tome mjestu.   

>> Uskršnje prikupljanje namirnica FB humanitaraca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije