Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjene dotacije

Gasi se Obrtnička komora Karlovačke županije?

obrti
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
16.12.2014.
u 12:54

Po prvim razgovorima formirala bi se komora Centralna Hrvatska u koju bi ušle sadašnje iz Zagreba, Krapine, Siska i Karlovca

Obrtnička komora Karlovačke županije uskoro bi mogla prestati postojati. Informacija je to koju su ovdašnji obrtnici saznali na sjednici skupštine Obrtničke komore koja je održana u Karlovcu.

Radna verzija

Nove zakonske odredbe koje su komorama drastično smanjile dotacije, ali i ekonomska kriza i stalno smanjenje broja aktivnih obrta razlog su razmišljanjima o ujedinjavanju i stvaranju novih asocijacija.

Iako je riječ tek o prvim razgovorima i radnoj verziji sporazuma, prema tom dokumentu, komore sa područja Zagreba, Krapine, Siska i Karlovca do kraja iduće godine mogle bi se ujediniti.

–Da nam nije bilo pomoći Županije mi ne bismo mogli opstati. Zato smo počeli razmišljati o ujedinjenju. Važno je reći kako još nikakva odluka nije donesena, te da ništa nećemo ‘lomiti preko koljena’.

Uzeli smo dovoljno vremena da hladnih glava razmislimo o svemu, koje nam pluseve, a koje minuse donosi ovakva odluka. Ukoliko do toga i dođe pretpostavljamo da do ujedinjenja neće doći prije 1. siječnja 2016. godine – objasnio je Darko Stanković, predsjednik OKKŽ.

Unatoč još jednoj teškoj godini obrtnici su ipak odlučili dodjeliti priznanja najuspješnijima. Posthumno su zahvalnice dodijeljene Ivici Gračanu i Ivanu Petruniću, dugogodišnjim istaknutim obrtnicima, javnim djelatnicima i članovima mnogih strukovnih asocijacija.

Obrtničke diplome

Povelju OKKŽ dobili su Rudolf Delač, Sava Boka, Mladen Puškarić, Nada Jurašić, Josip Sabljak, Darko Fudurić i Ivica Turkalj. Obrničke diplome zaslužili su Ružica Češković, Zoran Salopek, Ivica Župčić, Dražen Bartolac, Dalibor Turkalj i Marinko Jakšić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
11:21 18.12.2014.

Nije ni čudo da obrtnička u Karlovcu propada masovno odkazuju obrt i dalje rade na crno takovih je pun Dubovac ne plaćaju se članarine ne plača se porez a kada ti nešto delaju cijena je ista kao sa porezom iezom i ne izdaju ti nikakovi račun tako da nikoga ne možeš uvatiti ni za glavu ni za rep a kada dođe ljeto onda su 3-4 mjeseca u vilama na moru i onda u jesen opet jovo na novo trebalo bi te sve obrtnike po Karlovcu kontrolirati ali nema ko u gradskoj upravi jer so to njhovi pajdaši što skupa idu na janjetinu samo treba svakoga obrtnika u Karlovcu kontrolirati koji je od kazao obrt i one koji ne pišu račune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije