Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALOLJETNI BRANITELJ

Enver Arnautović: Milanović je klasični dezerter!

enver arnautovic
Mihael Palijan/VLM
28.02.2013.
u 17:32

Prebrojava nas se, mjeri kolike imamo mirovine, a nitko ne kaže koliko je bilo dezertera?

– Vrlo je jednostavno: zakazale su institucije države! Mi, kao udruga, pet puta prezentirali smo izmjene i dopune zakona u kojima bismo tražili samo moralnu satisfakciju da oni koji su bili maloljetnici dobiju status dragovoljca, unatoč periodu sudjelovanja. Budući da smo zadovoljili pravnu hijerarhiju, preostaje nam tužba protiv države. No, kako smo domoljubi, prije toga još jednom ćemo ukazati na propuste koji se godinama događaju – kazao je to Damir Besednik, predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske na današnjoj osnivačkoj skupštini podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije u Grubišnom Polju.

Navodi da su svi članovi Udruge koji imaju potvrde Ureda za obranu bili u Domovinskom ratu. No, još uvijek ima više od 300 onih koji nisu uspjeli regulirati status hrvatskih branitelja, iako su to bili, a tome je, kaže Besednik, osim propusta aparata doprinio i cinizam predstavnika branitelja u saborskom odboru za ratne veterane koji, ističe, ne predstavljaju branitelje nego političke boje. Enver Arnautović, dopredsjednik Udruge koji je sa 16 godina stupio u obranu Vukovara i jedan je od 47 preživjelih od ukupno 93 maloljetnih branitelja Vukovara, ogorčen je posljednjim događajima gdje se branitelje napada objavom Registra, uvođenjem ćirilice u Vukovaru, zbog čega su bili prisiljeni formirati Stožer za obranu Vukovara.

– Prebrojava nas se, mjeri se kolike imamo mirovine. A nitko ne kaže koliko je bilo dezertera? Pa Milanović je bio vojni obveznik i trebao je biti izravni sudionik obrane. On je klasični dezerter! Potom primjer Čačića, koji se u sudskom procesu branio činom brigadira i tražio da mu se umanji kazna! Ljudi su na Ovčari imali činove časničkih namjesnika i dolazili iz drugih dijelova Hrvatske braniti grad – kaže Arnautović.

>>Djeca ratnici: Ginuli za Hrvatsku, a ne priznaju im status dragovoljca

Komentara 32

VE
velikazmija
11:10 02.03.2013.

arjavas jesi li ti bio kod dragana kojeg ovi i ne traže ili kod arkana ili gliše --kad to objaviš laprdaj -

Z1
Zagorje 1
20:32 28.02.2013.

Dosta je s mirovinama fiktivnih branitelja. Izvolite na burzu i raditi.

BU
bubi400
20:11 28.02.2013.

28.02.2013. u 19:26h puky je napisao/la: "Milanović je klasični dezerter!" ... ne znam jel se išta ovome može dodati ili oduzeti ?!?! ... ovo su one istine koje se ne mogu ničim niti od koga pobiti ... strava ... Obišaiša sam Hrvatsku i uzduž i poprijeko nisam sreo niti čuo za Milanovića i Karamarka do 2000godine niti znam tko su ni danas neznam tko su i čiji su ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije