Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO VIŠEBOJAC

Duh olimpizma ispred suparništva

Lino Višebojac
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
02.10.2014.
u 17:25

Na svojevrsnoj dječjoj olimpijadi osnovnoškolci se kroz razne discipline animiraju na sportske aktivnosti i zdrav život

Lino višebojac, kao jedinstvena smotra sportske radosti i dječje kreativnosti osmu godinu u nizu pokazuje se punim pogotkom. Vatrenim navijačima dupkom ispunjena sportska dvorana u Rovišću, svojim je rasplamsalim navijačkim ozračjem dokazala je da je riječ o pravoj školskoj olimpijadi. Ovog puta, najuspješniji  učenici OŠ. Rovišće, zastupat će Bjelovarsko-bilogorsku županiju na velikoj državnoj završnici.  

Sudionici su ovog puta imali i posebnu podršku hrvatskih sportskih zvijezda, Jerka Leke i Andreje Čović.

– Cilj nam je promicanje sporta i kulturnih vrijednosti. Stoga nam je prije svega smisao animiranje djece na sportske aktivnosti, a ne otkrivanje velikih sportskih talenata, a natjecanje je zamišljeno tako da svaka županija ima predstavnike pojedine Osnovne škole na velikoj završnici – uime organizatora poručuje Robert Šola.

Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i SN njihove snove pretvaraju u stvarnost. Do sada su pobjednici tako donijeli brojne uspomene s utakmica Lige prvaka, Europske lige, ali i druženja u nogometnim kampovima najuspješnijih nogometnih klubova današnjice. Inače, Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti.

>> Održana prva petrinjska Dječja olimpijada, slijedi motorijada uz Let 3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije