Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemar

Dr. Tibor Toth napustio dežurstvo i pacijentici ugrozio život

Dr. Toth
Damir Špehar/Pixsell
01.12.2010.
u 11:30

Trudnici je zbog komplikacija trebao hitan carski rez, a na odjelu ga nije imao tko izvesti

Poprilična panika vladala je prošlog tjedna na Odjelu ginekologije bjelovarske bolnice. U kasnim poslijepodnevnim satima zbog nastalih komplikacija pacijentici je po hitnom postupku trebalo napraviti carski rez, no liječnika koji bi to obavio – nažalost nije bilo. Naime, dr. Tibor Toth, dežurni liječnik, napustio je dežurstvo i otišao van iz bolnice, ostavivši na odjelu samo liječnicu specijalizanticu koja potrebni zahvat nije smjela sama izvesti.

Spas u zadnji čas

Rješenje u ovoj nimalo lakoj situaciji osoblje je tražilo pozivajući telefonom voditeljicu odjela dr. Mariju Turek Šola, no iako je i sama bila u pripravnosti tog trenutka se nije javila na telefon, nakon toga je na odjelu nastala prava drama. Stanje pacijentice tražilo je brzu intervenciju, zbog čega su redom pozivani ostali liječnici. Srećom na poziv je odgovorio dr. Domagoj Maričić te, shvativši ozbiljnost situacije, brzo došao na odjel i izveo nužni zahvat i time pacijentici i njezinu djetetu spasio život.

Ukor i novčane kazne

O nemilom događaju sa sretnim završetkom raspravljalo je najprije Povjerenstvo za unutarnji nadzor, a početkom tjedna i Stručno vijeće, potvrdila nam je ravnateljica bolnice dr. Vesna Lovčić.

– Nakon što su razmotrene izjave voditeljice odjela dr. Turek Šola i dežurnog liječnika dr. Totha, odlučeno je da ih se oboje kazni zbog teške povrede radne discipline – kazala je ravnateljica Lovčić. Dodala je da će oboma biti izrečen pismeni ukor te da će snositi i financijske posljedice, no nije željela otkriti visinu kazne, navodeći da će ona biti prema pravilniku bolnice. Oboje prozvanih liječnika mogu zahvaliti dr. Maričiću jer da nije bilo njegove intervencije, njihov prekršaj bi se sigurno drukčije tretirao.

Komentara 8

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
04:19 18.11.2015.

Da je dr. Tibor Toth dobio od pacijentice kuvertu sa novcem, onda bi bio stalno uz nju. Toth i njegova žena Romana su pohlepni za novcem isto tako i šjkrti...

PI
piksi
11:40 01.12.2010.

glavno da gospodin TOTH JE nepogreši i kralj i car, KAD DOĐE U ODREĐENU BANKU SVI MU SE KLANJAJUne dao bog da se nešto mu ne izvrši odmah prijeti tužbama i odlaskom iz dotične banke koja se nalazi preko puta bolnice odmah mora doći na red a tome kumuje i šefica banke VIdakovaić, u istoj su kompli lužu se stalno moraš ga kao službenik odmah uzeti na red jel te prijete otkazom ,jer on je kao VIP KLIJENT ON JE MOJ DA NE KAŽE ŠTAA!!! SVE DOĐE NA SVOJE!!!

DU
Deleted user
01:12 14.04.2017.

...i takav netko, nesavjestan i ispodprosjecno inteligentan se upise na med. faks i postane doktorom...!?...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije