Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Diplome Visoke tehničke škole Bjelovar dobilo 142 prvostupnika

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
28.02.2014.
u 16:44

Diplomu stručnog prvostupnika primilo je ukupno 142 diplomanata, od kojih njih 103 studija sestrinstva i 39 mehatronike

- Promoviranje dojučerašnjih studentica i studenata i uručenje diploma stručnih prvostupnika studija sestrinstva i mehatronike kruna je našeg zajedničkog rada - kazao je dr. Ante Čikić, dekan Visoke tehničke škole u Bjelovaru, obraćajući se promoventicama i promoventima na drugoj svečanoj promociji prvostupnika ove bjelovarske visokoškolske ustanove.

Diplomu stručnog prvostupnika primilo je ukupno 142 diplomanata, od kojih njih 103 studija sestrinstva i 39 mehatronike.Čestitajući prvostupnicima na postignutom uspjehu i stečenom zvanju dekan Čikić je naglasio da su studirajući na VTŠ stekli temeljna znanja i vještine i time trasirali svoj put za budućnost. -Izabrali ste kreativna i humana deficitarna zanimanja s mogućnošću brzog zapošljavanja i nadam se prvenstveno u Hrvatskoj, a manje u inozemstvu - poručio je Čikić. Može i bez potpore države Na Visokoj tehničkoj školi, kako se čulo na svečanoj promociji, na dva stručna studija danas studira ukupno 674 studenta, od kojih 467 na studiju sestrinstva i 207 na mehatronici. Visoka tehnička škola osnovana je 2008. godine, a osnivač joj je Grad Bjelovar i to, kako je rečeno, bez i jedne kune fonacijske potpore države i Ministarstva znanosti. U samo šest godina ova visokoškolska ustanova stekla je ugled i prepoznatljivost, što je najbolje potvrđeno u postupku reakreditacije, zahtjevnoj proceduri inozemnog vrednovanja.

Povijesni dani za Bjelovar Ponos i zadovoljstvo ostvarenim jučer nije krio ni bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec. -Danas promoviramo 142 stručna prvostupnika i za jednu sredinu kao što je Bjelovar ovo je od izuzetnog značaja i ovo su povijesni dani - kazao je uz ostalo Korušec. Uz diplome uručene su i posebne nagrade najboljim studentima i to Dalili Perković i Andrijani Nervo sa studija sestrinstva te Antoniju Radiću i Michaelu Palenusu najboljima na studiju mehatronike.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:33 02.03.2014.

Svaka čast svakome. Sve više se stidim vlastite diplome dipl. ing. strojarstva.

CH
chemica
14:08 02.03.2014.

Svako selo ima svoj "fakultet". Jadna djeca. Što će s tim bezvrijednim diplomama? Učlaniti se u HDZ ili SDP da dobiju posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije