Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patrijarh Irinej u Karlovcu

Danas na obilasku manastira Bogorodice Trojeručice, sutra posveta crkve u Karlovcu

Irinej u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/4
16.07.2014.
u 18:19

Nakon liturgije Irinej će održati pozdravni govor i položiti kamen temeljac za novi Eparhijski dvor koji će biti izgrađen uz samu crkvu.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej došao je danas poslijepodne u središte Karlovca, u pravoslavnu crkvu Svetog Nikole.

Stigao je u pratnji ostalih episkopa Srpske pravoslavne crkve, kako bi u karlovačkoj crkvi bio na doksologiji, te na večernjem bogosluženju. Irinej će potom posjetiti manastir Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom. No, glavni je razlog njegove posjete Karlovcu posvećenje crkve Svetog Nikole koje će obaviti u četvrtak ujutro, a svečanosti će prisustvovati i velik broj visokih državnika i predstavnika vjerskih zajednica iz Hrvatske, Srbije i Republike Srpske. Nakon liturgije Irinej će održati pozdravni govor i položiti kamen temeljac za novi Eparhijski dvor koji će biti izgrađen uz samu crkvu.

>> Predsjednik Nikolić i patrijarh Irinej ne žele svetog Stepinca

Komentara 6

DU
Deleted user
22:57 16.07.2014.

Dio ove ekipe je u Domovinskom ratu blagoslovio topove i tenkove ugroženih "manjinaca" koji su razarali Karlovac. Zapamtiti zauvijek...

DE
denihr
11:05 17.07.2014.

izgledaju kao zlodusi

DU
Deleted user
23:30 17.07.2014.

Na prvi pogled sam pomislio da se u Karlovcu snima nastavak ''Gospodara prstenova''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije