Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon presude

Damir Pahić podnio stavku na dužnost sanacijskog upravitelja sisačke bolnice

Damir Pahić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
18.09.2014.
u 15:03

Ostavku je podnio dva dana nakon što mu je presuđena kazna od 10 mjeseci zatvora, zamijenjena za rad za opće dobro, slijedom nagodbe s DORH-om.

Dr. Damir Pahić, nekada ravnatelj, pa zatim sanacijski upravitelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku, podnio je danas ostavku na dužnost sanacijskog upravitelja, potvrđeno nam je to iz više izvora.

Ostavku je podnio dva dana nakon što mu je presuđena kazna od 10 mjeseci zatvora, zamijenjena za rad za opće dobro, slijedom nagodbe s DORH-om.

USKOK je Pahića teretio za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je kao ravnatelj bolnice od 12. siječnja 2006. do 4. srpnja 2011. poslove razvoja bolničkog informacijskog sustava dodijelio tvrtki kojoj je direktor
njegov sin Alen Pahić. Teretio se da je suprotno Zakonu o javnoj nabavi predmet javne nabave rascjepkao na više cjelina kako bi izbjegao raspisivanje javnog natječaja. Na taj je način izravnom pogodbom sklopio ugovore s tvrtkom DM-soft d.o.o. Sisak, a prema optužnici takvim je poslovanjem Pahić sinovu poduzeću omogućio zaradu od 663.493 kune.

Zanimljiv detalj u cijeloj priči zasigurno je i to što je Pahić svojedobno bio direktor tvrtke DM-soft Sisak te je osobno osmislio informatički program zbog kojeg se sada našao u problemima. Bio je direktor i osnivač spomenute tvrtke, a kada je 2005. izabran za ravnatelja bolnice, tvrtku je prebacio na sina. Prije no što je postao ravnatelj, Pahić, koji je u istrazi nijekao krivnju, bio je kirurg, a sve to vrijeme bolnica je poslovala s njegovom obiteljskom tvrtkom.

Zanimljivo je i što je bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić postavio dr. Pahića kao sanacijskog upravitelja u vrijeme dok je ovaj već bio pod istragom za navedeno kazneno djelo, za koje je na kraju i osuđen.

>> Sinovoj tvrtki dao 663.000 kn za softver 

>> Posao od 663.493 kn dao tvrtki svoga sina

Komentara 8

Avatar lelo3003
lelo3003
21:48 18.09.2014.

bagra lopovska

BA
badabing
23:40 18.09.2014.

Nitko od novinara ne govori što je sa sinom dr.Pahića.Zašto on nije uhićen ili je i to dio nagodbe???

19
1995josip
19:14 18.09.2014.

Istaknuti član SDPa grada Siska , hmm ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije