Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mirno spava'

Damir Jelić: Proračun Grada Karlovca nisam oštetio niti za lipu!

'02.10.2012., Karlovac - Gradonacelnik Damir Jelic primio je ucenike i nastavnike Hoydalsmo skule iz Norveske, koji su gosti Sumarske i drvodjeljske skole Karlovac.  Damir Jelic, gradonacelnik.  Photo
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
18.04.2013.
u 13:41

Gradonačelnik Karlovca dodao je da je siguran kako nezakonitih poslova u gradskoj upravi nije bilo, ali da ne može kontrolirati niti odgovarati za nečije privatne poslove.

 - Mirno spavam, jer niti za lipu nisam oštetio proračuna Grada Karlovca i mogu u oči pogledati svakom Karlovčaninu i svojoj obitelji. Ukoliko je to moj križ koji moram nositi kao prvi čovjek Karlovca, je ga spremno nosim. No, činjenica je da dolazim iz situirane obitelji i mogu zahvaliti odgoju i Božjoj zraci što mi materijalna strana nije pokretač rada niti sam zbog toga ušao u politiku - komentirao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i zamjenik Tomislava Karamarka, na brifingu sa novinarima. 

Odnosilo se to na činjenicu da je Uskok, nakon što je odbacio kaznenu prijavu, ponovno pokrenuo istragu oko prodaje zemljišta u karlovačkom naselju Grabrik. Preprodajem zemljišta, Jelićev poznanik Vladimir Sever zaradio je milijune, a Gradu je isto zemljište platio znatno manje.

- Da sam tada imao procjenu da je zemljište moguće prodati za veći iznos, to bih napravio, ali ugovor nisamo raskidali jer je gradskom proračunu bio potreban novac. No, ne mogu se oteti dojmu da se sve istrage pokreću baš u predizborno vrijeme. Stoga sam zabrinut i za institucije koje istzražuju, jer pojedinci i na taj način vrše pritisak na njih, pa nisam siguran da mogu najbolje odraditi svoj posao - dodao je Jelić u komentaru na istragu Uskoka, ali i na uhićenja obitelji Šola. Gradonačelnik Karlovca dodao je da je siguran kako nezakonitih poslova u gradskoj upravi nije bilo, ali da ne može kontrolirati niti odgovarati za nečije privatne poslove.

- Nikada nisam izrekao ružnu riječ protiv onih koji me prijavljuju ili protiv oporbe, jer to nije moj način rada. Ustrajan sam u služenju građanimaponizno kao što je šezdesetih godina prošlog stoljeća blaženi Alojzije Stepinac bio ustrajan u tome da je naše srce u Vatikanu, dakle u srcu Europe, Dakle, on je bio i trovan i kada gledate značaj te njegove žrtve za ovaj narod, tada je moj križ koji nosim za Karlovac zapravo puno lakši - bio je slikovit D. Jelić.

>>Za dovršetak sustava obrane od poplava treba do 60 milijuna eura

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije