Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalizam

Crveni kukasti križevi osvanuli po Petrinji

Crveni kukasti križevi
Foto: Antun Petračić
1/3
16.10.2014.
u 11:40

– Umjesto jutra, dogodio se mrak, umjesto kulture dočekao nas je vandalizam, umjesto ponosa, grad je doživio golemu sramotu – kazao je D. Dumbović.

Preko noći po Petrinji su osvanuli crvenim sprejom obojeni kukasti križevi. "Zagađeni" su zidovi ulaza u Petrinjski radio na zgradi Hrvatskog doma, pročelje srednje škole i kuće preko puta, brončane žabe kornjače uz fontanu u gradskom parku, ulazni nogostup i postolje spomenika Stjepana Radića te stražnja strana novosagrađene zgrade rukometnog igrališta. Na tome zidu još je odvojeno sprejem nacrtana glava s nazivom "Joe" i natpisom "Za dom". Gradska tvrtka Komunalac Petrinja brzo je očistila neprimjerene znakove, a gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na konferenciji za novinare osudio je najnovije vandalstvo.

– Umjesto jutra, dogodio se mrak, umjesto kulture dočekao nas je vandalizam, umjesto ponosa, grad je doživio golemu sramotu. Podnijet ću prijedlog za kaznenu prijavu protiv počinitelja, a idući tjedan sazvati Vijeće za prevenciju Grada i imenovati povjerenstvo za izradu strategije za urbanu sigurnost, kakvu već ima dio gradova u Hrvatskoj. Pozivam građane i političare da osude takve neprimjerene poruke i uništavanje kulturnih dobara – kazao je D. Dumbović

>> Na centralnom križu braniteljima kukasti križevi i slovo "U"

Komentara 16

AF
ante.francetic.7
13:28 16.10.2014.

odličan umjetnički performans s porukom niste više čak ni komunisti postali ste crveni fašisti.

Avatar drug lenjin
drug lenjin
15:21 16.10.2014.

Oni koji su to napravili sigurno neznaju što se radilo pod svastikom u 2.Svj.ratu

ZN
Znjovinar
14:15 16.10.2014.

Udbaško podmetanje pred drugi krug izbora u Sisačko-Moslavačkoj župamiji. Prozirno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije