Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ UGROŽENIM ŽENAMA

Cekeri za laptop od kukuruzovine prodavat će na Stradanu i opatijskoj rivi

pružimo ruke
Damir Špehar/PIXSELL
17.04.2014.
u 12:30

Prodajom vlastitih rukotvorina članice Zadruge "Pružimo ruke" sada same zarađuju za život i tako vraćaju izgubljeno samopouzdanje i samopoštovanje.

Ideja o konkretnoj pomoći socijalno ugroženim ženama, samohranim majkama žrtvama obiteljskog nasilja s kojom je skupina entuzijasta okupljenih oko Đurđe Adlešič krenula prije godinu i pol dana osnivajući u Bjelovaru prvu Socijalnu zadrugu “Pružimo ruke”, ovih se dana ostvaruje u punom svjetlu.

Osiguran gratis smještaj

Nakon niza edukacija i utrošenih na stotine radnih sati u izradu originalnih uporabnih predmeta i ukrasa od kukuruzovine, članice Zadruge sada su dobile i pravu priliku za plasman svojih rukotvorina. Narednih dana sada već dobro poznati i prepoznatljivi cekeri za laptop te prigodni i originalni uskrsni ukrasi prodavat će se od dubrovačkog Straduna i opatijske rive do bjelovarskog korza.

- Naše tri članice upravo odlaze u Dubrovnik na nekoliko dana kako bi na tamošnjem Uskrsnom sajmu predstavile i prodavale rukotvorine koje su članice Zadruge izrađivale u prethodnom razdoblju - kazala je upraviteljica Zadruge Đurđa Adlešič, dodajući kako im je Grad Dubrovnik osigurao besplatan smještaj i prodajni prostor, a jedna tvrtka za razminiranje besplatan prijevoz.

Prvi put će vidjeti more

- Ovo je neopisiv osjećaj, sretna sam kao malo dijete. Dugo smo i mukotrpno radile i borile se, a sada ćemo od toga vidjeti konkretnu korist za sve nas - ushićeno je kazala jedna od tri putnice za Dubrovnik sramežljivo otkrivajući da će po prvi put u svojoj 42. godini života sada uživo vidjeti more. Dan ranije put Opatije na poznati Sajam suvenira na kojem će prodavati izrađene rukotvorine krenule su još dvije članice Zadruge.

Ostatak ekipe od njih ukupno 16 žena, koliko ih je uključeno u Zadrugu, rukotvorine će prodavati na bjelovarskom korzu. Osmjesi na licima ovih istraumatiziranih žena najbolje potvrđuju da je misija Zadruge pun pogodak. Vlastitim radom i kreativnošću ostvaruju si neophodan prihod za život i tako vraćaju izgubljeno samopouzdanje i samopoštovanje potvrđujući i sebi i drugima da su itekako vrijedne članice ovog društva.

>>Stop nasilju nad ženama - nova #diversity poruka Medvjeda

Komentara 1

PS
Pa sto
20:40 17.04.2014.

Odlična ideja. Svaka čast. Može li i koja slika cekera i drugih stvari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije