Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
35. martinjski kalendar

Pogledajte seksi scene koje će krasiti zidove mnogih klijeti u 2015.!

Branko Medak,karikature
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/13
02.10.2014.
u 13:01

Bjelovarski karikaturist Branko Medak objavio novo izdanje prvokativnog Martinjskog kalendara, jedinstvenog u svijetu

Bjelovarski karikaturist Branko Medak i sa 35. izdanjem martinjskog kalendara, koji je tek svjež izašao iz "štamparije", još uvijek jamči da je jedinstven u svijetu, te da nigdje nema ništa slično vezano uz Martinje.

Njegovu unikatnost i nakon tri i pol desetljeća predstavljaju šaljive provokativne karikature sa seksi dogodovštinama vezanim uz vino i radnje u vinogradu i klijeti. Specifičnost je i numeracija mjeseca.

- Martinje je za mene najveći blagdan. Stoga moj kalendar, poput ostalih, ne počinje sa siječnjem, već studenim, jer za mene Nova godina ne počinje 1. siječnja, već upravo 11. studenog – obrazlaže Medak. “.

Reisingerova zafrkancija

Uz karikature koje oslikavaju radove u vinogradu tog mjeseca, intrigantni i neponovljivi godišnji seksi horoskop za žene i muškarce, neizostavni je dodatak unikatnosti Medakove karikaturističke i u rimi pisane umjetničke “ode” Martinju. No, kao i svake godine izrodi se ideja za novotarije.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

- Po prvi puta prema uzoru na Kamasutru su osmišljene "poze vinove loze", a koje se nadovezuju na prepoznatljivu seksualnu tematiku u kalendaru – o novostima kaže Medak, ali i priznaje "bolnu" istinu.

- Prije su me poznanici zadirkivali da sam omlitavio jer su uvidjeli da je u kalendaru bilo manje seksi scena, a kada sam ih zadnje dvije godine vratio, posebice ove, prijatelj Oto Reisinger je rekao da je to odlično, ali da imam jednu veliku manu, odnosno da su seksualne scene nisu nastale iz prakse, već prema sjećanju – na svoj se račun našalio Medak. “.

Kultni status

Zbog svega navedenog Medakov je kalendar među vinoljupcima stekao kultni status, a kojim postaje prepoznatljiv u gotovo cijelom svijetu. Raznoraznom razmjenom prisutan je na šest kontinenata i Medak jedino nema spoznaju da ga je netko odnio u Afriku.

>>Seksualnim vinogradarskim karikaturama osvaja svijet

>>Bjelovarčanin izrađuje "karikature 21 stoljeća"

Komentara 6

YO
yocko
21:11 03.10.2014.

Bravo majstore...

Avatar Milimir
Milimir
16:50 03.10.2014.

Vulgarno i totalno neduhovito!

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
19:09 02.10.2014.

....kome nisu draga ova djela, nek si sa ajfonon selfija utjera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije