Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uveseljava sugrađane

Bjelovarčanin izrađuje "karikature 21 stoljeća"

Zdravko Cico Mraz
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
01.10.2014.
u 14:10

Akademski slikar Dubravko Adamović Cicin rad nazvao je karikaturom 21. stoljeća

Iako teoretičari umjetnosti još uvijek nemaju pravi naziv za njegov kreativan umjetnički rad, to ga ni najmanje ne smeta i ne priječi da svojim stvaralaštvom, iznimnom kreativnošću i originalnom humorističnom kompozicijom oduševljava i uveseljava ljude oko sebe. Naravno riječ je o uvijek kreativnom Zdravku Cici Mrazu, Bjelovarčaninu koji je proteklih dana do suza nasmijao svoje sugrađane predstavljajući im se svojom prvom izložbom koju, otvarajući je, akademski slikar i ravnatelj bjelovarskog KMC-a Dubravko Adamović nazva izložbom karikatura 21 stoljeća.

Raskoš talenta i kreacije

Kao prava umjetnička duša vrativši se u Hrvatsku nakon uspješne glazbene karijere po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, Cico se vratio i dječačkoj ljubavi crtanju karikatura, no ovog puta umjesto u tehnici olovke raskoš svog talenta i kreativnosti odlučio je pokazati kroz korištenje suvremene tehnologije, odnosno digitalnih alata.

–Još prije desetak godina počeo sam se intenzivnije baviti digitalnom fotografijom i photoshopom i tako spontano ideje su mi se samo množile - s osmijehom na licu ističe Cico pojašnjavajući da je prve humoristične portrete izradio bliskim osobama kao dar za rođendan i slične prigode. Njihovo oduševljenje i pozitivne reakcije ohrabrile su ga da se tome posveti s još više žara.

Nikada ništa uvredljivo

– Uvijek nastojim osobu staviti u određeni kontekst dodajući joj neku karakternu osobinu, a za to kao podlogu koristim digitalnu fotografiju. To mora biti zanimljivo i humoristično, ali nikada uvredljivo - ističe Cico zadovoljan što je njegov rad sada mogla upoznati i šira javnost. Na izložbi u KMC-u nazvanoj “Bjelovarčani do suza”, Cico je predstavio dvjestotinjak radova od gotovo dvije tisuće koliko ih je dosad izradio. Oduševljenje sugrađana motivira ga da ih nastavi uveseljavati i dalje. 

>> Prvoklasna roba sa smetlišta: Pronašao fotke golih 'Sanaderovih žena'

Komentara 1

DU
Deleted user
20:16 01.10.2014.

Zanimljivo, neki drugi portali su ovu vijest objavili 23. rujna.... valjda imaju bolje veze od vas pa dobivaju fotografije iz budućnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije