Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆ VJEŠTICA

Bjelovarčani njeguju jedinstvenu jezivu noćnu biciklističku vožnju

Halloween,noć vještica,Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/16
31.10.2014.
u 21:35

Vještice kao vladarice u Halloween noći opsjedale su sudionike biciklističkog maratona, a djeca i roditelji rezbarili bundeve

Biciklistički klub Bjelovar u Noći vještica po jubilarni 10. puta organizirao je tradicionalnu “Noć Vještaka” a riječ je o biciklističkom maratonu, odnosno grupnoj noćnoj vožnji kojom se na jedinstven način u Hrvatskoj, pa i izvan njezinih granica priklanjaju obilježavanju popularnog Halloweena. Na zahtjevnoj stazi od 44 kilometara biciklisti su stavljeni na fizičku i psihičku kušnju svladavajući šumske staze, meki livadski put, makadam i asfalt.

Efekt mračne strane

- Na dva kotača osjećamo efekt energije noći i mračne strane putovanja u nepoznato. Zatvorena noćna vožnja je putovanje koje će promijeniti strah od letećih vještica i svijeta tame. U svladavanju puta jezivo dahtanje oko vas znak je da nekome “duša izlazi van”. Ali ne trebate se bojati, već razdrmajte svoje kosti u adrenalinskom izazovu uz huk sove, kvrcanje lanca, te lepršanja šišmiša – na misteriozan se način sudionicima uoči starta obratio Goran Iličić, predsjednik BK-a Bjelovar.

Zanimljivost ove nesvakidašnje biciklijade su i vještice, a koje su kao vladarice Halloween noći opsjedale sudionike uoči starta ispred Caffe bara Mario, a i same su se prihvatile bicikla, ustvari dio njih, dok je ostatak ostao vjeran metli kao prijevoznom sredstvu. 

Rezbarili bundeve

Malo dalje održana je kreativna obiteljska radionica rezbarenja bundeva u Plesnom klubu Bjelovar. Kreativnosti niti ovog puta nije nedostajalo, a vješte su ruke sve ideje provodile u djelo, pa je u konačnici kao sa pokretne trake izašlo 50-ak Halloween bundeva.

Djeca i roditelji podjednako su uživali u rezbarenju, a na kraju su bundeve kao zastrašujući izlošci završili na svojevrsnoj izložbi u dvorištu HORKUD-a Golub.

>>Noć vještica i Svi Sveti - Poganski korijeni poznatih globalnih svetkovina

>>Molitvom protiv Noći vještica ili Haloweena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije