Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI FILIP

Biskup Vlado Košić krstio 12. dijete Božice i Stjepana Prašnjaka

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
13.09.2014.
u 13:55

Zanimljivo je da su podmladak Prašnjaka krstila čak četiri visoka crkvena dostojanstvenika

Prije četiri mjeseca, na blagdan sv. Filipa, obitelj Božice (40) i Stjepana (49) Prašnjaka iz sela Strašnik kraj Petrinje, povećana je na 12. dijete, kojeg je pod imenom Filip u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori danas krstio sisački biskup mons. Vlado Košić.

– Ovo je jedinstvo u našoj biskupiji, ne znam obitelj s toliko djece. Ima ih kao 12 apostola, već sam ranije krstio njihovu djevojčicu Martu - kaže biskup Košić.

Kumstvo nije dolazilo u pitanje: 11-tero djece ove obitelji u crkvi su držali prijatelji iz ratnih dana, Mirjana i Miroslav Kovačević iz Buševca. Kod njih su se Prašnjaci s najstarijom kćerkom Svjetlanom, sada 24-godišnjakinjom, sklonili za progonstvu u Domovinskom ratu i od tada su Kovačevići kumovi u nizu Mirjani (23), Stjepanu (21), Marijani (20), Ivančici (18), Ana Mariji (16), Luciji (14), Ivanu (12), Petri (10), Marku (8), Marti (6) i danas Filipu.

Zanimljivo je da su podmladak Prašnjaka krstila čak četiri visoka crkvena dostojanstvenika: biskupi Josip Mrzljak, Valent Pozaić i dva puta V. Košić, te mons. Vladimir Stanković. Filipovoj dodijeli prvog svetog sakramenta u biskupijskom svetištu Majke Božje Gorske danas je nazočio i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u čijoj se velikoj košari nalazila i koverta s 5000 kuna dara. Tata Stjepan umirovljeni je hrvatski branitelj, mama Božica domaćica, mlađa djeca pohađaju škole, jedino je zaposlena Marijana, Svjetlana je radila, pa dobila otkaz, a za 40 vršnjaka predsjednica je Udruge mladih za zaštitu i očuvanje sela Strašnik. Prašnjaci žive kakvo je i ime njihova sela: ne straše se nikakvog problema, složni su, puni optimizma, veselja i elana. Ne bi se čudili o novom povećanju ove obitelji!

>> Računalo za troje djece u obitelji Prašnjak

Komentara 1

BA
bajo2
14:06 13.09.2014.

ovi su se dobro ogrebali!da je tito ziv i njega bi sigurno za kuma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije