Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjci čekaju Božić

Betlehemsko svjetlo mira i radosti upaljeno u župnoj crkvi sv. Lovre

Petrinja,Betlehemsko svjetlo
Foto: Antun Petračić
1/5
22.12.2014.
u 10:16

Novi sakralni događaj u Petrinji uslijedit će na Badnjak u 21 sati, kada će u gradskom parku ispred sv. Lovre članovi župne zajednice Marijina legija Isusovo rođenje pokazati predstavom Sveta noć

Betlehemsko svjetlo mira i radosti od sinoć osvjetljava kuće Petrinjaca. Taj vidljivi znak Božića u župnu crkvu sv. Lovre tradicionalno su unijeli izviđači odreda Kupa, a s njihovih plamenika na svoje svijeće i lampaše zapalili brojni župljani, koji su prije toga nazočili prigodnom programu.

Prvi put u Petrinji, a šestom izvedbom do sada u Sisačkoj biskupiji, dramsko-scenski prikazano je stradavanje blaženih Drinskih mučenica. Prema tekstu vjeroučiteljice Nikoline Milatović iskazani su djelo i životi pet časnih sestara Kćeri Božje ljubavi, ubijenih na obali Drine kod Goražda 15. prosinca 1941. U svečanoj prosinačkoj večeri ispred glavnog crkvenog oltara sinoć su nastupili Ženski zbor Lira uz dirigenticu Luanu Komlinović i župni zbor mladih Svitanje, uz voditelja Karla Ivančića.

Novi sakralni događaj u Petrinji uslijedit će na Badnjak u 21 sati, kada će u gradskom parku ispred sv. Lovre članovi župne zajednice Marijina legija Isusovo rođenje pokazati predstavom Sveta noć. To će im biti četvrta godina živih jaslica na otvorenom.

>>Ovakvo nas vrijeme očekuje za Badnjak i Božić

>>Tajna Božjeg utjelovljenja ispričana glazbom Bacha, Mozarta i Beethovena
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije