Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas slavi selo Pecki

Asfaltirano 1800 metara ceste povratka, razvoja i napretka

Foto: Antun Petračić
1/4
31.08.2014.
u 22:00

Veselje je organizirano uz dan sela, blagdan Ivana Krstitelja Glavosjeka, započeto polaganjem vijenaca ispod križa za poginule mještane u svim proteklim vojnama i misom u kapelici

Iako od Petrinje udaljeno samo deset kilometara, a u Domovinskom ratu dugo branjena i održavana prva crta obrane od pobunjenih Srba iz okolnih sela, hrvatsko mjesto Pecki na Banovini tek je danas proslavilo 1800 metara asfaltirane ceste. Veselje je organizirano uz dan sela, blagdan Ivana Krstitelja Glavosjeka, započeto polaganjem vijenaca ispod križa za poginule mještane u svim proteklim vojnama i misom u kapelici, koju je predvodio župnik iz Hrvatskog Čuntića fra Petar Žagar.

Ujedno je blagoslovio moderniziranu prometnicu i nazvao je nazvao cestom povratka, a zamjenik županice Sisačko moslavačke Zdenko Vahovec još dodao kako je ovo i cesta obnove i razvitka toga dijela Banovine i županije. Zajedno s predsjednikom Skupštine SMŽ Željkom Soldom i zamjenicom gradonačelnika Petrinje Svjetlanom Lazić simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su desetljećima čekanu i željenu prometnicu. Modernizirana je sredstvima Sisačko moslavačke i udjelom Grada Petrinje, a 1800 metara kroz selo vezano je na već ranije asfaltiranih četiri kilometra od sela Cepeliš. Županijska uprava za ceste Sisak, kazao je ravnatelj Željko Marjanović, planira do konca ovogodišnje građevinske sezone obnoviti još 1,2 km od Križa Hrastovačkog do državne ceste Petrinja- Glina i dionicu od Vile Gavrilović do Cepeliša, čime bi se u cijelosti rekonstruirao taj pravac na području Grada Petrinje. Današnju proslavu organizirala je nedavno osnovana Zavičajna udruga Gradina iz Peckog, čiji je predsjednik Pepo Mlađenović zahvalnice uručio donatorima i sponzorima.

Ovo poslijepodne je već započelo, a i tijekom večeri trajat će masovno pučko veselje, uz kojeg mještani sada snuju i o obnovi društvenog doma. Takve planove natuknuli su aktualnom vodstvu županije iz SDP-HNS-HSP, ali i gostu proslave Ivi Žiniću, čelniku županijskog HDZ, koji nam je danas osobno potvrdio da će biti kandidat ove stranke na izvanrednim izborima za župana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije