Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOND 14 milijuna Dolara

Hokejaška Liga prvaka nastavlja se sljedeće godine

Hokej na ledu
Marko Lukunić
21.10.2009.
u 13:40

Iz Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF) u srijedu su potvrdili da će od sljedeće godine nastaviti organizaciju Lige europskih prvaka.

Natjecanje po uzoru na nogometno oformljeno je 2008. godine. Pobjednici prvog natjecanja, ukupnog fonda nagrada od 14 milijuna dolara, bili su švicarski Zürich Lionsi, koji su prošlog siječnja u dvjema finalnim utakmicama nadigrali ruski Metalurg iz Magnitogorska.

S obzirom da se glavni sponzor, ruski Gazprom, zbog svjetske krize povukao iz ugovora s IIHF-om, natjecanje je suspendirano na jednu godinu.

Predsjednik IIHF-a Rene Fasel izjavio je da je financijska konstrukcija za iduću godinu zatvorena te da će natjecanje početi u rujnu 2010. godine uz sudjelovanje najboljih klubova iz Češke, Finske, Njemačke, Rusije, Slovačke, Švedske i Švicarske.

Za 12 klubova koji su izborili natjecanje u ovosezonskom, suspendiranom izdanju IIHF je priredio fond kojim će im kompenzirati gubitke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije