Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vienna bolja u Ledenoj

Oslabljenim medvjedima ovacije i u porazu

Medveščak
Foto: Renato Branđolica
1/10
29.09.2009.
u 22:26

Igrala se posljednja minuta utakmice, Medveščak je gubio sa 5:2, no ovacije domaćoj momčadi bile su glasnije nego ikad. I nisu rijetki bili oni koji, unatoč porazu, od sreće i ponosa pustili suzu.

Medvjedi su izgubili, no odigrali su muški i većim dijelom bili ravnopravan suparnik favoriziranim Vienna Capitalsima. Unatoč činjenici da su sinoć bili iznatno oslabljeni izostankom kažnjenog Mikea Prpića, ozlijeđenog Marka Lovrenčića te kapetana Alana Letanga, koji je umjesto na ledu zbog crijevne viroze završio u Zaraznoj bolnici.

- Ovo još nisam vidio! Kakvi navijači! Ova je dvorana posebno mjesto, a Medveščak velik dobitak za EBEL ligu - sipao je komplimente trener Vienna Capitalsa Kevin Gaudel nakon pobjede svoje momčadi u Ledenoj .

- Bio sam već ovdje, kada sam igrao ze Jesenice. i moram priznati da nikad nisam vidio bolju publiku. Zagrepčani su dobra momčad, vjerujem da po kvaliteti mogu izboriti doigravanje u ligi - dodat će i slovenski reprezentativac u gostujućim redovima David Rodman.

J. Prpić: Nismo imali snage

- Uh, zbog ovakih stvari volim hokej. Dvorana je po četvrti zaredom put bila rasprodana, a publika naš šesti igrač. Strašno mi je žao što im nismo uzvratili pobjedom. Vodili smo s 2:1, no nismo izdržali do kraja. Nije bilo dovoljno snage, pali smo u posljednjoj trećini - žalio je napadač medvjeda, ‘lički div’ Joel Prpic.

- Ponosan sam na svoje dečke, nemam im što zamjeriti. Unatoč tome što smo bili oslabljeni, borili su se koliko su mogli. Da se koji pak odbio drugačije, mogli smo proći i bolje. Tako je to u ovom sportu. Od srca zahvaljuem publici - rekao je trener hrvatskog prvaka Enio Sacilotto.

Zbog izostanka četvorice igrača priliku su jučer dobili mlađi dečki - Novak, Blagus, Trstenjak.

– Dao sam im priliku i oni su je iskoristili. Zadovoljan sam kako su se snašli – rekao je trener Sacilotto.

Najmlađi u svlačionici, domaći dečko Mislav Blagus (18) upisao je i svoju prvu asistenciju, odnosno prvi bod u EBEL ligi.

– Uvijek imam tremu dok izlazim na led pred 6000 ljudi, no zadovoljan sam svojom igrom i minutažomk koju mi je dao trener Sacilotto – rekao je golobradi Blagus.

Unatoč porazu, sretan je bio team manadžer Dragutin Ljubić.

– Suze su mi krenule kada sam vidio reakciju publike na kraju utakmice. Ispratili su nas ovacijama unatoč tome što smo primili tri pogotka na kraju. To je stvarno svjetsko čudo – rekao je Ljubić.

Objasnio je Ljubić uzroke poraza.

– Zbog ozljeda nismo mogli puno rotirati, i zato nas je u zadnjoj trećini sustigao umor. No, ne treba plakati, pa oni su triput skuplja momčad od nas.

EBEL liga, 7. kolo:
Medveščak – Vienna 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)

17. kolo:
Villach – Red Bull Salzburg 5-2

Redoslijed: 1. VSV Villach 14 (+1), 2. Graz 99ers 10, 3. Vienna Capitals 10, 4. Linz 9, 5. Red Bull Salzburg 7 (+1), 6. Medveščak 7, 7. Alba Volan 6, 8. Olimpija 6, 8. Salzburg 5, 9. Klagenfurt 5, 10. Jesenice 3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije