Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALI SU SVE OD SEBE

Žorić: Tužan sam zbog poraza, no ovo mi je bio najljepši dio karijere

'20.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenija 2013., polufinale, Hrvatska - Litva. Luka Zoric Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
22.09.2013.
u 19:30

- Nije lijepo što smo ovako završili naš san, samo zato sam tužan. No, Španjolci su jednostavno bili bolji - rekao je Žorić

Na odličje s velikih natjecanja hrvatski će košarkaši pričekati još koju godinu, kad su već mogli od 1995.. U borbi za broncu na EP-u u Sloveniji naletjeli su na 'minu', na prejaku Španjolsku koja je slavila sa 92:66.

- Nije lijepo što smo ovako završili san, samo zato sam tužan. Imali smo ovdje odličan period života, meni najdraži u karijeri. Ali nije išlo, bili smo iscrpljeni, mrtvi, bez energije, no dali smo što smo mogli - rekao je Žorić.

Zadranin gotovo da nije zaigrao u ovoj utakmici, gležanj mu je u prilično lošem stanju, no na kraju je bio na parketu, ubacio osam koševa i šest skokova.

- Možda nisam u najboljoj formi, pokušao sam dati što mogu, borbenost, i nadam se pomogao momčadi na EP-u.

Komentirao je Žora i blagu naklonost sudaca Španjolcima.

- Normalno da je Marc Gasol zaštićen kod sudac, ali igramo za medalju. Možda je mi želimo i više nego oni, ali ne trebamo tražiti alibije, bili su bolji - zaključio je Žorić.

Damjan Rudež, unatoč porazu, ipak vidi pozitivne stvari nakon ovog turnira.

- Iako smo izgubili, pokazali smo puno pozitivnih stvari, ali ovo smo igrali iscrpljeni emotivno i fizički. No, igrali smo na ovom turniru dobru košarku...

Kapetan Ukić s obje noge na zemlji prokomentirao je situaciju.

- Treba biti realni reći da nismo zaslužili medalju s obzirom kako smo igrali zadnje dvije utakmice. Sve momčadi koje će biti na podiju su realno bile bolje od nas.

>> Bronca pripala jakoj Španjolskoj, Hrvatska sjajna četvrta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije