Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUDA

Mamiću vraćaju 14 mil. kuna jamčevine, može se vratiti u Dinamo!

Zdravko Mamić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
28.02.2017.
u 13:44

Odluka koju je sud donio još nije pravomoćna jer Uskok na nju ima pravo žalbe, a o žalbi tužiteljstva odlučivat će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Zdravku Mamiću, na zahtjev njegove obrane, zagrebački Županijski sud ukinuo je mjere opreza koje su mu izrečene tijekom istražnog postupka koji se vodi protiv njega, Zorana Mamića, Davora Vrbanovića i još nekoliko osoba.

U tom postupku Uskok Mamića i ostale sumnjiči da su Dinamo oštetili za oko 270 milijuna kuna. Tijekom istražnog postupka Mamiću su bile određene mjere opreza, bilo mu je zabranjeno kontaktiranje sa svjedocima te obavljanje dužnosti izvršnog predsjednika Dinama.

Mamić je u međuvremenu podnio ostavku pa je ta mjera prestala egzistirati, a kako je ispitan predviđeni broj svjedoka, prestala je i ta mjera.

Mamićeva obrana tražila je da mu se vrati jamčevina od 14 milijuna kuna i taj je prijedlog sud prihvatio. Odluka koju je sud donio još nije pravomoćna jer Uskok na nju ima pravo žalbe, a o žalbi tužiteljstva odlučivat će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

>> Zdravku Mamiću povjerovali su samo najnaivniji, u igri su deseci milijuna eura

Komentara 94

Avatar toxic alien
toxic alien
14:12 28.02.2017.

Kakva su ovo vremena dosla? Ne mozes vise montirati proces nekome tko ti smeta!

AN
antuntod
14:09 28.02.2017.

Nakon ovoga molim da se DORH ispriča Mamiću i da mu vrate jamčevinu uz pripadajuću kamatu.

DU
Deleted user
13:57 28.02.2017.

a vidi pravednika kako odmah po pravosudju - treba gledati optuznicu, tko ju je pisao i s kojim motivom. pravosudje ne moze drugacije postupiti ako nema dokaza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije