Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SAVEZA

Zašto je Hrvatska izgubila domaćinstvo SP-a? Naša je greška što ih nismo provjerili

Zagreb: Potpisan ugovor između Hrvatskog atletskog saveza i Podravke
Igor Soban/PIXSELL
06.10.2023.
u 19:05

Ivan Veštić, predsjednik HAS-a, pokušao je objasniti zašto je Hrvatska izgubila domaćinstvo svjetskog prvenstva u krosu

Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, pokušao je još jednom medijima objasniti zašto je Hrvatska izgubila domaćinstvo svjetskog prvenstva u krosu, koje se trebalo održati u veljači 2024. godine u Medulinu.

– Ideja da organiziramo SP u krosu potekla je od kluba Maraton 2000. Nama se ideja činila odličnom i Savez je postao nositelj, a Maratom 2000 partner. Nažalost, u tom trenutku napravili smo pogrešku što nismo provjerili s kim ulazimo u partnerstvo jer se poslije ispostavilo da je predsjednik tog kluba dužan na sve strane. Svaka škola se plaća pa smo tako i mi platili ovu tako što smo izgubili domaćinstvo, a Savezu je nanesena golema šteta i narušen ugled – istaknuo je Veštić.

Kada su nastali problemi?

– Početkom ove godine, kada je naš partner, bez našeg znanja, promijenio iznos budžeta. Sredstva koja su oni skupili nisu odgovarala stvarnim potrebama. Odjednom se nitko od njih više nije javljao ni meni, ni u Savez. Na sve te probleme upozorili smo Svjetsku atletiku (WA), koja nam je dala domaćinstvo.

U lipnju je naizgled sve bilo u redu kada je Vlada odobrila 950.000 eura i kada smo kao savez položili depozit u iznosu od 100.000 dolara. Vidjevši da bi mogli nastati još veći problemi, imenovali smo Marija Bratulića za novog predsjednika Lokalnog organizacijskog odbora – objašnjava Veštić.

Kad je Bratulić vidio svu potrebnu dokumentaciju, ostao je šokiran.

– Nikakav novac nije bio na računu, kako su naši partneri govorili. Imali smo samo uplatu turističkih zajednica Pule i Medulina u iznosu od 160.000 eura. Dakle, negdje uoči svjetskog prvenstva u Budimpešti budžet je bio oko 1,6 milijuna eura, što je bilo nedovoljno za održavanje SP-a i puno manje od zadanog budžeta – rekao je Bratulić. Na sastanku s čelnicima Svjetske atletike (WA) pokušao je Veštić ishoditi da Savez sam organizira svjetsko prvenstvo, ali bilo je kasno.

– Glavni razlozi što su nam oduzeli domaćinstvo bili su nesigurne financije i narušeni odnosi između Saveza i partnera – kaže Veštić. 

Komentara 2

ML
mladenov
23:56 06.10.2023.

zbog problema broj 1 u hrvata...KORUPCIJE!

CH
chemica
19:57 06.10.2023.

Ispravno su procijenili da ovakvo svjetsko prvenstvo treba dati nekakvoj sirotinji, da se osjeti važna, a da se u isto vrijeme ne istroši previše, a Hrvatima prepustiti nešto luksuznije pošto su ludi za gradnjom besmislenih dvorana koje će nakon završetka natjeravanja lopte sve redom biti u gubicima pa čak i bankrotirati. Recimo, ja bih takvim naivcima uvalio svjetsko prvenstvo u boćanju ili pikadu. No, i tu valjda treba nekakva dvorana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije