Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZEKINA' BIOGRAFIJA

VIDEO Zajec pričao o stanju u Dinamu, a Dalić otkrio koja ga je utakmica 'zalijepila' za nogomet

Zagreb: Okupljanje generacije 1982. u čiju je čast Večernji opet izdao 'Plavu devetku'
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/8
12.10.2023.
u 10:40

Mislim da imamo sjajnu reprezentaciju, volim našu veznu liniju Brozović, Kovačić, Modrić nazivati Berdmunskim trokutom i da možemo od njih očekivati velike rezultate i na idućem natjecanju - kazao je Zajec

Obzirom da ga večeras čeka kvalifikacijska utakmica za Euro protiv Turske, izbornik Zlatko Dalić nije mogao biti prisutan na sinoćnoj promociji biografije Velimira Zajeca koja je održana u Gradskoj knjižnici Varaždin. Dalić se ipak javio mobitelom i zaželio Zajecu dobrodošlicu u njegov Varaždin, ali i otkrio i dosad nepoznatu sitnicu.

- Točno je da je moja prva utakmica u životu bila u Splitu 1982. godine kada je Dinamo pobjedio 2:1. Tata me odveo na tu utakmicu i ta utakmica je bila jedan okidač meni da idem do kraja u nogometu - poručio je Zlatko Dalić.

Podsjetimo, ta utakmica je osim po rekordu posjete publike na Poljudu bila jedina u toj šampionskoj Dinamovoj sezoni u kojoj je Zajec postigao pogodak, ali i kako je sinoć kazao tadašnji Dinamov kapetan i lider, znak da nakon 24 godine čekanja Dinamo može doći do trofeja prvaka.

- Ćiro je po meni bio moj trener, najbolji koji me vodio i o njemu govore svi rezultati. Bio je baš najveći. Ali rezultati govore i da je izbornik Dalić već tu u istom rangu s njime i to mi je jako drago. Vjerujem da će i večeras pobijediti Tursku unatoč izostancima napadača zbog ozljeda. Mislim da imamo sjajnu reprezentaciju, volim našu veznu liniju Brozović, Kovačić, Modrić nazivati Berdmunskim trokutom i da možemo od njih očekivati velike rezultate i na idućem natjecanju - kazao je Zajec.

ANKETA Kako će Hrvatska proći protiv Turske u Osijeku?

Unatoč prisjećanju o starim vremenima, danima kada je igrao u Dinamu, ali i trenirao, Zajec je priupitan i o stanju u Dinamu.

- Mislim da Dinamu treba jedan mir i da se treba točno znati tko što radi. Ja sam uvijek kad sam bio na poziciji direktora, bilo u Dinamu, bilo u Panathinaikosu, imao jednu piramidu gdje su se znale obaveze i odgovornosti. Sada mi se čini da u Dinamu svi sve rade i to nije dobro - rekao je Zajec, te dodao:

- Bez obzira na sve to, prvenstvo je još dugo, ima puno za igrati i vjerujem da će Dinamo na kraju ipak biti prvak jer ima najkvalitetniju momčad. Ono što je najveći problem je stadion i sramota je i gradske i državne vlasti da se to i dalje pomiče s mrtve točke - kazao je Zajec

Velimir Zajec je na jesenskoj turneji promocije knjige. Sutra će tako posjetiti Dugo Selo u 19h, a potom i Gornju Stubicu (18. listopad) i Garešnicu (20. listopad).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije