Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u režiji Hrvata

Zagrepčanin Tomica Mijatović ostvario nemoguću misiju i uveo Efes u play-in

11.04.2024.
u 21:44

Potkraj utakmice sa Crvenom zvezdom, publika u Sinan Erdem Areni skandirala je ime hrvatskog trenera odajući mu tako priznanje za preokret u sezoni koja je u prvom dijelu bila prilično mučna

Hrvatski trener Tomislav Mijatović izveo je nemoguću misiju i odveo momčad koju je preuzeo usred sezone u play-in Eurolige. A riječ je o razigravanju momčadi od sedmog do desetog mjesta za mjesto u četvrtfinalu najjačeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu.

Nakon što je smijenjen njegov prethodnik (Erdem Can), kojem je bio pomoćnik, Mijatović je u deset utakmica u Euroligi izborio osam pobjeda. Sveukupno, pod njegovom zapovjedničkom palicom, efesovci su izborili 18 pobjeda i doživjeli samo tri poraza a u domaćem natjecanju samo onaj od velikog rivala Fenerbahčea. No, nakon što je Efes dvaput zaredom pobijedio gradskog konkurenta s azijske strane Istanbula i nakon što je razbijena Crvena zvezda (100:55) ne treba čuditi što su gledatelj u Sinan Erdem Areni skandirali "Tomislav, Tomislav" koji su mu tako odali priznanje za obrat u sezoni čija je prva polovica, po dvostrukog prvaka Europe, bila prilično mučna.

- Ekstremno smo ponosni na naše igrače ali i na sve one koji nas vode i koji su vjerovali u nas. Igrači su svaku utakmicu igrali kao da je finale. Prihvatili su izazov i nadjačali ga. Hvala navijačima koji su nas nosili u svakoj domaćoj utakmici a mi želimo da naši navijači budu sretni. A ja sam sretan što su se moji igrači borili jedan za drugog - kazao je 44-godišnji hrvatski stručnjak kojeg je komentator euroligaških utakmica nazvao elokventnim gospodinom.

U utakmici protiv Zvezde igralo je svih 12 igrača pri čemu nitko više od 22 minute u kojem vremenskom okviru su prednjačili branič Elijah Bryant (26 koševa), krilni-centar Derek Willis (15 koševa), centar Dan Oturu (13 koševa, 6 skokova) i krilni-centar Ercan Osmani (12 koševa, 7 skokova).

Među, do koljena, potučenim zvezdašima najbolje je izgledao kapetan Luka Mitrović (11 koševa, 6 skokova) a prilično loše Miloš Teodosić (dva koša, šest izgubljenih lopti) koji je i isključen.

Efes je tako izborio deveto mjesto i sada čeka ishod međusobne utakmice Virtusa i Baskonije kako bi saznao tko će biti deseti i protiv koga će, sljedeći tjedan, igrati u razigravanju za plasman među osam najboljih i euroligaško doigravanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije