Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak pobjede

Zagrebov džoker Vuglač: Njemački liječnici skoro su mi uništili karijeru

Mario Vuglač
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.02.2014.
u 10:30

– Do dolaska Slavka Goluže za izbornika bio sam prva opcija na mjestu desnog vanjskog pucača. Onda sam pao u drugi plan

Mario Vuglač (22) šesti je igrač hrvatske rukometne reprezentacije koja je prošle godine u Sarajevu osvojila četvrto mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu i trenutačno igra u CO Zagrebu. Došao je iz Slovana, a u Zagrebu su ga dočekali suigrači iz juniorske reprezentacije Obranović, Ivić, Čorić, Šušnja i Mandalinić. Da Kaleb nije otišao u Maribor, društvo bi bilo još veće. I odmah u prvoj utakmici Vuglač je zagrebašima donio prevagu u utakmici Lige prvaka protiv Motora (33:27). Ušao je kad je bio izjednačen rezultat (23:23) i postigao tri pogotka u nizu za rezultatsko odvajanje.

Dvogodišnji ugovor

– Tata Mario bio je dugogodišnji igrač Bjelovara, poslije je igrao u Italiji i tamo je bio trener. Igrao sam za kadete Bjelovara, a onda sam sa 14 godina došao u Zagreb u kojem sam proveo tri godine. U prvu momčad nisam mogao upasti jer su tada igrali Lazarov, Balić i Kopljar pa sam se vratio u Bjelovar. Tada sam dobio poziv iz njemačkog Balligena da dođem na probu. Nakon tjedan dana trener Rolf Brack ponudio mi je dvogodišnji ugovor. Bilo je to ostvarenje mojih snova – rekao je Vuglač.

Ali, ozlijedio je rame.

– Otišao sam na prvu operaciju, no njemački su liječnici pogriješili pa sam išao na drugu. I tu su drugu uspjeli zeznuti pa sam otišao na treću i to k našem liječniku Nikoli Čičku u Krapinske toplice. Mogu reći da mi je on spasio karijeru jer sam već mislio odustati od svega. Dvije godine nisam igrao, ali sreća da sam dobivao nekakvu malu naknadu od Balingena. Tamo me više nisu mogli čekati pa su me prvo posudili u Huttenberg, u Drugu ligu, a onda i prekinuli ugovor – istaknuo je Mario.

Onda su došle pripreme juniorske reprezentacije. Bilo je to njegovo prvo veliko natjecanje u reprezentaciji.

Nije za Drugu ligu

– Do dolaska Slavka Goluže za izbornika bio sam prva opcija na mjestu desnog vanjskog pucača. Onda sam pao u drugi plan. Nisam ništa ili sam vrlo malo igrao u prvom krugu. I to sam još igrao na desnom krilu, što u životu nisam igrao! Onda je došla osmina finala i utakmica protiv Tunisa. U dvadeset minuta postigao sam deset pogodaka. Igrao sam četvrtfinale protiv Brazila, onda tek sedam minuta u polufinalu, a u susretu za treće mjesto protiv Francuza odigrao sam 18 minuta i za to vrijeme postigao pet pogodaka. Onda me Goluža izvukao na minus jedan i više me nije vraćao u igru. Na kraju smo izgubili s pet. No, ne ljutim se. On je izbornik i tako je odlučio – rekao je Vuglač.

Nakon juniorskog SP-a imao je ponude Essena i Rostocka, ali nije htio u njemačku Drugu ligu.

– Pojavio se projekt Slovan, no od svih obećanja ništa se nije dogodilo. Klub je u pola sezone promijenio četiri trenera. Kao spas došao je poziv iz francuskog Nimesa, ali tamo nisam dočekao radnu dozvolu pa sam se vratio u Slovan. Onda su me kontaktirali iz CO Zagreba i nisam puno dvojio – rekao je Mario, čije su dvije sestre, Klara i Marija, bile na tribinama.

>> Zagreb furioznom završnicom do velike pobjede u Areni

Ključne riječi

Komentara 1

NE
neki
10:48 10.02.2014.

Ogledan primjer kako se na početku karijere sve može zakomplicirati. Nadam se da će dečko uspjeti spasiti karijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije