Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA ZEMLJA, VELIKI USPJESI

Wenger nahvalio Hrvate: Otkrili smo zašto su među najboljima na svijetu

Arsene Wenger
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.09.2023.
u 11:40

Intervju je nakon toga otvorio novu temu, a to su male reprezentacije koje konstantno postižu dobre rezultate. Tu je Wenger istaknuo Hrvatsku i Urugvaj.

Za mene nije važno jesi li bogat ili siromašan. Ako si dobar, možeš doći. Naše akademije su besplatne, otvorene za sve. morate se prilagoditi i pronaći rješenje u svakoj zemlji - izjavio je to Arsene Wenger u velikom intervjuu za Independent gdje je govorio o budućnosti nogometa.

Bivši dugogodišnji menadžer Arsenala kazao je kako u nekim zemljama postoji 'nedostatak nogometne kulture'. U nekim slučajevima to je nedostatak infrastrukture dok je u drugim zemljama problem što su privatne akademije preuzele primat pa djeca iz siromašnih sredina imaju problem jer ne mogu platiti da uđu u nogometne škole. 

- To je upravo suprotno od onoga što želim učiniti - rekao je Wenger koji posljednjih godina radi u FIFA-i kao šef globalnog nogometnog razvoja.

Intervju je nakon toga otvorio novu temu, a to su male reprezentacije koje konstantno postižu dobre rezultate. Tu je Wenger istaknuo Hrvatsku i Urugvaj.

VEZANI ČLANCI

- Ono što smo otkrili i što objašnjava zemlje poput Hrvatske i Urugvaja, male zemlje s tri milijuna ljudi, jest da je broj dobri igrača na malom području važniji od broja dobrih igrača na velikom području - rekao je. Drugim riječima, te su zemlje shvatile kako svoju veličinu pretvoriti u prednost tako što lakše mogu okupiti najveće talente i 'uživati u učinku umnožavanja', piše Independent.

Wenger je kazao kako je prije 40 godina napravio studiju za Nizozemsku te otkrio zašto je potrebno spojiti najbolje s najboljima. 

- Igrajući jedni protiv drugih stimuliraju jedni druge. To objašnjava zemlje poput Nizozemske, Hrvatske i Urugvaja - rekao je i dodao: 'Oni nastavljaju stvarati momčadi i igrače jer imaju dobru razinu obrazovanja i prepoznavanja talenata'.

- Hrvatska je bila u četiri najbolje momčadi na posljednja dva Svjetska prvenstva što znači da uspjeh nije ograničen na velike zemlje. Ograničeno je na kvalitetu obrazovanja i organizacije - rekao je Wenger.

Kazao je i kako hrvatski klubovi nisu konkurentni na europskoj razini jer igrači rano odlaze u bogate i jake strane klubove. Dodao je kako se onda oni natječu s reprezentacijom koja uživa njihove plodove rada. Kaže kako je ista situacija u Africi.

VIDEO Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci na stadionu Rujevica

Komentara 5

RO
romobil
14:20 07.09.2023.

Eto bar znamo kotrljati loptu ako već ne znamo izaći na kraj s inflacijom....

Avatar horuk
horuk
13:35 07.09.2023.

Pohvalno spomenuo Hrvatsku. Pa to će izluditi naše "realne i objektivne" jer naravno po njima u Hrvatskoj nitko i ništa ne valja.

SE
Serđo23
13:23 07.09.2023.

Ovome treba mozda parcela i građevinska na Kornatima ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije