Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodna borba

Zovko: Predložio sam Mirku da Japanca ne unakazi

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
02.01.2013.
u 08:33

PRLJAVI JAPANAC 
Pokušao je zabiti Mirku prste u oči, a nakon poraza htio se i potući

Prvi put u karijeri Mirko Filipović pobijedio je polugom. Nakon 78 sekundi u sumo hramu Ryogoku, Cro Cop je napravio polugu na ruci japanskog protivnika Shinichija Suzukawe.

Svjestan da je vještinom nedorastao Hrvatu, Japanac je započeo prljavo i već u prvom napadu prstima krenuo u oči. Uhvatio se Mirko za lice i zatražio predah, o čemu je kazao:

– Mogli smo odmah nastaviti, no sudac je tražio liječničku provjeru. Odmah potom krenuo sam na njega ručnim tehnikama te ga bacio na pod. Uspio sam mu zasjesti na prsa, no nisam htio završiti borbu tako da ga "masakriram". Ukazala mi se prilika za polugu pa sam napravio isto ono što je Minotaur napravio Sappu.

Suzukawa je morao tapkati

Nakon što je sudac uočio Suzukawino tapkanje, znak za predaju, i prekinuo borbu, Japanac je krenuo u novi okršaj, ali ga je sudac zaustavio. I dobro da je to učinio, jer ga ovaj put najjači Hrvat ne bi poštedio "masakra".

– Znao sam da to nije borac moje razine ni ime na kojem ću graditi neku novu slavu – kazao je Mirko.

Bila je to jedna od onih borbi koje se neće pamtiti, borba koja ide u radni staž hrvatskog gladijatora. Ona nije bila dogovorena ekshibicija kao borba između dvojice japanskih boraca Fujite i Ogawe, jer Mirko na takve stvari ne pristaje, niti se u njoj o ičemu rezultatski odlučivalo. Zapravo, bila je lagodna prilika za spremnog Cro Copa da poveća svoj konto, jer se pripremao za K-1 finale koji se nije dogodio, pa je prihvatio tu ponudu da mu ne propadne forma. Osim toga, i glavni organizator Antonio Inoki želio je na svojoj priredbi veliko ime, a Cro Cop u Japanu to još uvijek jest.

Grazie: Kao da je crni pojas

O poslovnoj strani Mirkove karijere brine se vlasnik Orlando filma Orsat Zovko, svjestan da se ponekad u tom poslu treba zaigrati i s niželigašima.

– Rekao sam Mirku da ga ne "unakazi", ali da ga pokuša atraktivno svladati. Da se iživljavao na borcu koji nije njegova liga, to možda ne bi bilo dobro prihvaćeno. Na kraju mu je čak i veliki majstor brazilskog džiju-džicua Renzo Gracie čestitao kazavši da je polugu izveo kao da ima crni pojas – rekao je Zovko, koji je proteklih dana utvrdio neke epizode Cro Copove 2013. godine.

– Dogovorili smo nastup na Inokijevoj priredbi i za sljedeću Staru godinu, a dva meča u slobodnoj borbi Mirko će imati i u Brazilu. Do 9. siječnja trebali bismo znati što će biti s K-1 finalom, hoće li ga biti i gdje će se održati. Osim toga, i konkurentski Glory Mirka želi vidjeti u svome okrilju – ističe Orsat Zovko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije