Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI OSTATI

Zoki dignuo Sammira, Filho bi kući u Brazil

'24.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Trece kolo Europa lige, GNK Dinamo - PSV Eindhoven. Jeffrey Bruma, Sammir.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
26.10.2013.
u 10:14

Zasićen hrvatskom ligom i Dinamom, ali i svjestan da u svojim godinama teško može dobiti unosan angažman u Europi, Sammir se doista intenzivno bavi mišlju o povratku kući.

Kad je Dinamo kod kuće stradao od bečke Austrije i de facto se oprostio od Lige prvaka, Zoran Mamić sjeo je na klupu i nanizao tri pobjede, s Damirom Krznarom dignuo je momčad psihološki i igrački. Sad se dogodilo isto, isti dvojac pojačan Igorom Cvitanovićem uspio je složiti i taktiku, ali što je još važnije, podići volju svojih igrača.

Konačno Dinamo s idejom

Sammir, koji je do jučer bio šetač terenom i igrač koji samo smeta kad mu se ne igra, a to je bilo često tako, protiv PSV-a je bio jedan od najboljih igrača. On to i jest kad mu se igra, a dobitak je što je Mamić, a on je odredio da Sammir igra kao prikrivena špica, Filhu vratio želju i volju. Sad, hoće li tako biti i protiv Hrvatskog dragovoljca, Lokomotive, mogu li plavi treneri nastaviti niz dobrog pristupa i dobrih igara, tek ćemo moći prosuditi.

No pokazali su da imaju trenersku "žicu", nakon dugo vremena vidjelo se što Dinamo želi, da ima ideju kako do željenoga doći i na kraju – da igrači ispunjavaju te zadatke. I ono što je dosad jako nedostajalo, u četvrtak je Dinamo imao, konačno je u završnicu dolazio s više igrača i samo nesreća pa i sebičnost nisu plave nagradili pogotkom i pobjedom. No i dolazak u završnicu većeg broja igrača, i to je dio voljnog momenta i taktičkih ideja koje su ovaj put igrači odradili kako treba.

Doduše, Sammir u domaćim utakmicama neće biti prikrivena špica.

– Za druge utakmice imamo tri dobra napadača, ovo nije Sammirova prirodna pozicija, već smo ga tu koristili radi taktičkih ideja, radi suparnika – kazao je Zoran Mamić koji je tako igrao i u Beču, u toj još jednoj pravoj plavoj utakmici.

Sammir je morao iz igre ranije zbog boli u stopalu. No velika je stvar da inače bezvoljni Filho na poluvremenu traži injekciju protiv boli, da želi igrati pod blokadom. Srećom za Dinamo, ozljeda nije ozbiljnije prirode, Dinamo je Brazilca poslao na sve moguće preglede i nema lomova, samo ga boli jer mu je stopalo nagaženo kopačkom. I Addy će biti spreman, ni on nije ozlijeđen.

Prema posljednjim informacijama o Sammirovu statusu u Dinamu, Brazilac još nije pristao produljiti ugovor i odlučio je na zimu potražiti novi klub. Dakle, namjerava na ljeto otići bez odštete.

Kao Sammirova nova želja spominje se povratak u Brazil, u neki od tamošnjih prvoligaša, što se povezuje sa željom da bude blizu sinu Noi i zaručnici Yasmine, koja Filha i nagovara na povratak u domovinu.

Yasmine ga želi kod kuće

Yasmine i Noah ostat će u Zagrebu do zimske stanke, a onda sa Sammirom otići u Brazil za božićne blagdane.

Zasićen hrvatskom ligom i Dinamom, ali i svjestan da u svojim godinama (u travnju će napuniti 27) teško može dobiti unosan angažman u Europi, Sammir se doista intenzivno bavi mišlju o povratku kući.

No, s obzirom na Sammirovu hirovitost i nagle promjene raspoloženja, nije isključeno da se do zime još i predomisli. Danas je "Brazilac", a sutra se opet možda sjeti da mu nigdje ne može biti bolje nego u Zagrebu...

>>Šteta, Dinamo je zaslužio pobjedu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije