Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komisija za žalbe

Zadru i Dragovoljcu uvjetna licencija, Šibenik seli u treću ligu!

Zagreb Zadar (1)
Marko Lukunić/Pixsell
21.05.2013.
u 09:35

Zadar i Hrvatski dragovoljac dobili su uvjetne licencije, u zadanom roku Zadrani moraju riješiti još neke probleme s infrastrukturom, a Hrvatski dragovoljac dobio je privremenu licenciju za igranje u Maksimiru!

Prema informacijama iz izvora bliskih Hrvatskom nogometnom savezu, doznali smo da je Komisija za žalbe na sjednici u ponedjeljak dala prvoligašku licenciju Cibaliji, Zadru i Hrvatskom dragovoljcu! Zadar i Hrvatski dragovoljac dobili su uvjetne licencije, u zadanom roku Zadrani moraju riješiti još neke probleme s infrastrukturom, a Hrvatski dragovoljac dobio je privremenu licenciju za igranje u Maksimiru!

No, budući da u Maksimiru već igraju Dinamo i Lokomotiva, \"dragovoljci\" će morati osposobiti svoj stadion u Sigetu, ili prijaviti stadion u Kranjčevićevoj za igranje domaćih utakmica. Kako su nam još ranije rekli u klubu iz Sigeta, \"sljedećeg bi tjedna trebale doći sjedalice za tribinu na kojoj će biti gostujući navijači\". Budući da su svi klubovi dobili prvoligaške licencije, o ostanku u ligi odlučivat će se tako u zadnjem kolu, u nedjelju u 18 sati, na nogometnim travnjacima, neće se, dakle, dogoditi da je neki klub (p)ostao prvoligaš za \"zelenim stolom\".

Podsjetimo, Zadru je za ostanak potreban domaći bod protiv Splita! Cibalia je svakako ispala, jer je najlošija u međusobnim utakmicama u krugu trojice Zadar-Inter-Cibalia (u slučaju istog broja bodova), kao i u izravnim dvobojima sa Zadrom i Interom. Interu, pak, treba domaća pobjeda protiv Slavena Belupa i poraz Zadra protiv Splita, ali i remi ili poraz Cibalije u Osijeku! Inter je, naime, bolji od Zadra u međusobnim okršajima, ali kad se napravi dodatna tablica tri kluba s istim brojem bodova, tada su Zadrani najbolji!

Dodajmo da zbog neizmirenih obveza prema svojim igračima, Šibenik nije dobio ni drugoligašku licenciju, pa seli u Treću ligu! Za tu degradaciju, sa Šubićevca mogu poslati \"zahvalnicu\" Hajduku, koji im još nije platio dug za Rukavinu...

>>Cibaliju u 1. ligi može spasiti samo HNS

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije