Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert prosinečki

Volio bih da u finalu Messi čestita Xaviju i Iniesti

Robert Prosinečki
Goran Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Robert Prosinečki
06.06.2010.
u 18:41

Prije četiri godine sam također bio kolumnist Večernjeg lista, a u prognozi sam rekao da će slaviti Brazil, da će na postolju biti Španjolska i Argentina.

Sve sam promašio, ali iako sam četiri godine stariji, trebao bih biti mudriji, ako ne pametniji, ja ću opet te tri reprezentacije staviti u sam vrh.

Brazilci ovaj put nisu moji prvi favoriti, ali Brazil je uvijek Brazil. Izbornik Dunga napravit će sve suprotno od svoga prethodnika - pripreme neće biti cirkus uz naplatu ulaznica, a igrači neće bančiti do jutra. Bit će spremni, a klasu imaju.

Intimno, priželjkujem finale Španjolska - Argentina. Naravno, navijam za Furiju, a u finalu bih volio dokazati svoju tvrdnju: Messi je fantastičan nogometaš, ali genijalan je samo uz Xavija i Iniestu. Sada će biti na suprotnim stranama. Pa da vidimo tko je bolji. Španjolci imaju iza sebe europsku krunu, dobar ugođaj u momčadi, zdrave igrače, vrijeme je da prvi put budu svjetski prvaci.

Argentina ima sjajne igrače, no ne mogu do kraja razumjeti što Maradona nije pozvao Cambiassa. Za mene je on ipak najbolji zadnji vezni igrač kojeg ima. Mnogo toga ovisit će o tome ima li Maradona kvalitetu stratega prispodobivu kvaliteti svojih igrača. U to se ne bih kladio, stoga će svaka njihova utakmica biti posebno zanimljiva.

Grci, s kojima smo u kvalifikacijskoj skupini za europsko prvenstvo, također će privući pozornost. Vidio sam da se u pripremama muče, imaju stariju momčad, ne vjerujem u neko novo Rehhagelovo čudo. Sigurno se pitate kako to da sam zaboravio Nijemce, Talijane, Nizozemce, Engleze... Nisam, samo uživam u latino-nogometu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije