Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belgija-Hrvatska 1:1

VIDEO: Vida promašio za pobjedu, remi u Bruxellesu

Hrvatska (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/37
11.09.2012.
u 19:18

Perišić je postigao svoj prvi pogodak za vatrene, meč-loptu zapucao je Vida u 90. minuti. Josip Radošević debitirao je sa 18 godina! I zakasnio kod pogotka Belgije, a Šimunić i Šifo herojski su se nosili s divovima u napadu Belgije.

Poput najvećeg kockara Igor Štimac ušao je u dvoboj protiv Belgije. U vatru je ubacio Hajdukovog defenzivnog veznog Josipa Radoševića, dečko je s nepunih 18 i pol godina, još uvijek junior, debitirao u reprezentaciji Hrvatske! No, nije se prepao žestokog ozračja u Bruxellesu, u tandemu s Lukom Modrićem u sredini terena zatvarao je koliko je mogao.

>>> Igor Štimac: Ovo je još uvijek rezultat Bilićeva rada

>>> Radošević najmlađi debitant kockastih: Super su me primili!

>>> Modrić: Dobit ćemo ih u Hrvatskoj!

>>> Mamić kupovao cipele pa se gotovo sudario s Čarlijem

>>> HNS demantira: Ogi i Dudu nisu bili u noćnom izlasku!

>>> Ostali rezultati: Srbija lako s 6:1 pobijedila Wales, Ronaldo bez gola

Štimac je u utakmicu ušao i s nizom problema, Vedran Ćorluka nije mogao, tetive su bolne, pa je u stoperskom paru sa Šimunićem zaigrao Schildenfeld. Ozračje oko reprezentacije bilo je isuviše nenogometno, kad se vidjelo da Ćorluka ne može, onda je pukla priča kako su se on i Štimac porječkali. A oni bliski Zdravku Mamića odalasli su poruke da su šokirani postavljanjem Radoševića u momčad.

Šokirani Dudu i Ogi

Pa je stigla i priča kako je Štimac iz prve momčad eliminirao Vukojevića i Eduarda zbog noćnog izlaska. Kada su čuli za te informacije, njih dvojica su ostali zatečeni, šokirani, objašnjvali su da u subotu navečer uopće nisu bili zajedno. Uostalom, da su bili na tim narodnjacima, onda bih ih Štimac valjda eliminirao iz momčadi, a ne tek stavio na klupu. Usto, Štimac se odlučio za Jelavića u prvoj postavi umjesto planiranog Olića, još je to obrazložio da je znao da ga novinari špijuniraju, pa je namjerno promijenio sastav. I on bije neke svoje nepotrebne bitke.

A “crveni vragovi” spremili su nam pakao. Četrdeset tisuća navijača stvorilo je baš pakleno ozračje kakvog već dugo nema u Hrvatskoj. Istina i tisuću naših navijača upinjalo se, navijalo, ali Belgija istinski živi za reprezentaciju. To je ono što se izgubilo kod nas.

Problemi s Bentekeom

Otvaranje je bilo kao iz snova. Najprije je Pletikosa odlično ukrotio opasan udarac Witsela, a u 6. minuti Hrvatska je slavila. Mandžukić je ubacio za Jelavića, Kompany slabo odbio, a Perišić natrčao i smireno matirao Courtoisa.

Belgija je dominirala tijekom cijelog prvog dijela, taj pogodak bio je naš jedini konkretni dolazak pred domaća vrata. U napadu nam je probleme pričinjavao korpulentni Benteke, ali s napadačem Aston Ville odlično su se nosili Šimunić i Schildenfeld. Nekako ni ta belgijska čarobna vezna linija predvođena Hazardom nije nas uspijevala probiti, bilo je prijetnji, ali Pletikosa je svaki put bio na mjestu.

I onda šok u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Španjolac Mallenco pokazao je jednu minutu nadoknade, a Belgijanci su poravnali u drugoj. Sudac im je van vremena dopustio korner, naši su odbili loptu na koju je natrčao Gillet i topovski zatresao našu mrežu. Mladi Radošević zakasnio je u blok, a pogodak je bio neobranjiv.

U nastavku utakmice nastavljen je žestoki presing Belgijaca, a najveća šansa domaćih bio je pokušaj Bentekea u 51. minuti, kada je kolosalni Šimunić odbio loptu s gol-crte. U 90. minuti Domagoj Vida je zapucao meč-loptu glavom s pet metara.

Belgija - Hrvatska 1:1 

BRUXSELLES Stadion Roi Baudouin. Vrijeme ugodno. Gledatelja 39000. Sudac U. Mallenco (Španjolska).
Strijelci: 0:1 Perišić (6), 1:1 G. Gillet (45+2)
Belgija: Courtois – G. Gillet, Kompany, Vermaelen, Vertonghen – Defour – Hazard, Wiitsel, Dembele, Mertens – Benteke. Izbornik Marc Wilmots.
Hrvatska: Pletikosa – Vida, Schildenfeld, Šimunić, Strinić – Srna, Modrić, Radošević, Perišić – Jelavić, Mandžukić. Izbornik Igor Štimac.

Tijek susreta:

Kraj.

91 - Luka Modrić izveo je korner s lijeve strane, Schildenfeld glavom prebacio na drugu stativu, gdje je sam bio Domagoj Vida i - PROMAŠIO?! Pucao je glavom... I nije ušlo. A imao je prazan gol pred sobom na tri metra. Vida je promašio pobjedu...

90 - Igrat će se tri minute nadoknade.

88 - Štimac mijenja - Izlazi Mario Mandžukić, ulazi Nikola Kalinić.

87 - Uf! Kakva prilika za Belgiju, otišlo je tik uz desnu vratnicu. Olić je izgubio loptu, Belgijanci nakon dva dodira stvaraju šansu, no Kevin Mirallas promašio je za koji centimetar.

84 - Srna pokušava organizirati akciju, ubacuje na desnu stranu za Mandžukića, no lopta je prebrza, odlazi u aut.

81 - Ulazi Kevin Mirallas, a izašao je Dries Mertens.

79 - Vida je ozlijeđen, potražio je liječničku pomoć, no vratit će se u igru.

78 - Srbija je pobijedila Wales 6:1, posljednji pogodak u 90. minuti postigao je Miralem Sulejmani.

77 - Štimac mijenja - Izlazi Josip Radošević, ulazi Ognjen Vukojević.

72 - Izlazi Kevin De Bruyne, ulazi Moussa Dembele.

70 - Ozračje oko reprezentacije bilo je isuviše nenogometno uoči utakmice, dobili smo informaciju da kad se vidjelo da Ćorluka ne može, da je pukla priča kako su se on i Štimac porječkali. A oni bliski Zdravku Mamića odalasli su poruke da su šokirani postavljanjem Radoševića u momčad. Pa, je stigla i priča kako je Štimac iz prve momčad eliminirao Vukojevića i Eduarda zbog nekakvog noćnog izlaska. Kada su čuli za te informacije njih dvojica su ostali zatečeni, šokirani, objašnjvali su da u subotu navečer uopće nisu bili zajedno. Uostalom, da su bili na tim narodnjacima, onda bih ih Štimac valjda eliminirao iz momčadi, a ne tek stavio na klupu...

69 - Modrić je na lijevoj strani, uz aut liniju, uposlio Olića, ali Ivica nije više onako brz kao nekad.

67 - Mijenja belgijski izbornik, izlazi Steven Defour, ulazi Marouane Fellaini.

66 - Preko četrdeset tisuća navijača stvorilo je baš pakleno ozračje kakvog već dugo nema u Hrvatskoj. Istina i tisuću naših navijača upinjalo se, navijalo, ali Belgija baš nekako živi za reprezentaciju. To je ono što se izgubilo kod nas.

66 - Moussa Dembele i Guillaume Gillet dobili su žute kartone. Belgija počinje igrati "prljavo".

66 - Srbija je zabijla u 80. minuti za impresivnih 5!: protiv Walesa. Strijelac je bio Ivanović.

65 - Na utakmici su, osim Zdravka Mamića, i Kolinda Grabar Kitarović te Ivan Zvonimir Čičak

64 - Srna puca, ali bezopasno.

62 - Gillet je glavom pucao nakon ubačaja s lijeve strane. Ide preko gola. "Jednog si zabio, dosta je brate", komentira Drago Ćosić na HRT-u...

61 - Slobodnjak je s lijeve strane izveo Luka Modrić, lijepo ubacio, ali belgijski vratar je pokupio loptu u letu...

58 - Štimac mijenja - izlazi Nikica Jelavić, a ulazi Ivica Olić.

56 - Riskantna lopta Šimunića, Belgijanci su krenuli s brzom kontrom, no lopta srećom dolazi do uspavanog Bentekea.

54 - Muče se naši, imaju rijetko loptu, "crveni vragovi" vode svoju igru.

51 - Hrvatska opet opasno živi. Belgija je odigrala u petercu lijepu akciju, Pletikosa je bio na leđima, no siguran gol Bentekea spašava Šimunić koji je "glumio" vratara. Bravo.

49 - Mandžukić je, nažalost, prejako gurnuo za Jelavića koji se zaletio, izbio na 16 metara od gola, ali vratar Belgije je bio brži. Šteta... Da je Mandžo malo to bolje "gurnuo", bilo bi 1:2...

48 - Šifo je još pod dojmom udarca. Uklizao je Belgijancu Bentekeu s dvije noge i automatski dobio žuti karton.

47 - Gordon Schildenfeld se ozlijedio, izašao je iz igre, ali se ipak vratio u igru.

46 - Srbija i dalje povećava prednost, zabio je za 4:1 Walesu nakon kornera Dušan Tadić u 55. minuti. Škotska je izjednačila protiv Makedonije za 1:1 preko Millera u 43. minuti na Hampden Parku.

Kraj prvog dijela.

45 - HRVATSKA JE PRIMILA GOL!!! 1:1 U zadnjim sekundama prvog dijela Belgija je zatresla mrežu! Nakon kornera s desne strane Strinić je glavom spustio loptu, na koju je naletio Guillaume Gillet, te silovito opalio u gol. Pletikosa nije mogao ništa.

45 - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43 - Prekrasno je Šimunić raščistio vrlo opasnu situaciju. Christian Benteke pobjegao je Schildenfeldu, no Šimunić mu uzima loptu na šest metara od gola. Benteke je dosad jedini Belgijanac koji je uspio doći do prilike. Međutim, nije pucao niti jednom. Obrana izgleda sigurno.

42 - Čuje se navijanje naših navijača...

41 - Atraktivno igra Hrvatska, Mandžukić je ubacio lijepo za Jelavića, ali ništa od udarca.

40 - Kiša je popodne u Bruxellesu lijevala kao iz kabla, sada je ugodno za igru.

38 - Srna ubacuje za Mandžukića na desnu stranu, ali on gubi loptu na vrhu šesnaesterca. Belgija pokušava kontru, ali i naša obrana čisti...

36 - Štimac zagrijava Vukušića i Kalinića.

34 - Belgija nije izgubila u posljednjih devet utakmica koje su igrali kod kuće.

32 - Belgijska specijalna policija je stigla na tribini na kojoj su hrvatski navijači.

30 - Gol je postigla i Makedonija, Nikolce Noveski je zabio u Škotskoj u 16. minuti za 0:1.

29 - Radošević u solo akciji, opalio je sa 30 metara svijeću... visoko preko gola.

26 - Srbija opet povećava vodstvo, Filip Đurićić u 39. minuti zabija za 3:1. Dodajmo kako je Wales izgubio dosad četiri utakmice u nizu.

22 - Igor Štimac s klupe pokazuje kako trebaju smiriti igru...

21 - Christian Benteke puca glavom, viši je od Schildenfelda, no na mjestu je Stipe Pletikose, ispala je bezopasna situacija.

20 - Axel Witsel pao je na liniji šesnaest metara, no španjolski sudac pušta da se igra dalje, ništa od jedanaesterca za Belgiju.

16 - Gareth Bale zabio je Srbiji u 31. minuti. Srbija - Wales 2:1

15 - Nova akcija Belgije, loptu ispred Pletikose iznosi Šimunić.

13 - Vrlo opasno žive Štimčevi dečki, nakon ubačaja s lijeve strane spetljao se Christian Benteke. Srećom, jer da je opalio prema nebranjenoj mreži, domaćini bi izjednačili.

10 - Srna je dobio žuti karton.

10 - Belgija ima dva slobodna udarca zaredom, međutim nema opasnosti. Podsjetimo, Walesu su oba gola zabili iz slobodnjaka...

8 - Srbija povećava vodstvo, Zoran Tošić zabio je za 2:0 u 24. minuti

6 - GOOOOOL! 0:1 HRVATSKA VODI! Slična akcija kao i ona protiv Makedonije. Modrić je ubacio na desnu stranu, Mandžukić lijepo prebacio s desne strane, a negdje oko bijele točke naleto je Perišić i poslao u dalji kut. To je Perišiću prvi gol u 15. nastupu za kockaste.

4 - Hrvatska ima napad, ali Belgijanci iznose loptu .Poput najvećeg kockara Igor Štimac ušao je u dvoboj protiv Belgije. U vatru je ubacio Hajdukovog defenzivnog veznog Josipa Radoševića, dečko je s nepunih 18 i pol godina, još uvijek junior, debitirao u reprezentaciji Hrvatske.

3 - Srbija je povela, kod kuće igraju sa Walesom, u 16. minuti Aleksandar Kolarov zabio je za 1:0.

2 - Zaustavljen nalet Belgijanaca, na mjestu je Perišić.

1 - Susret je počeo, Belgija je u napadu. Pokušavaju dugim loptama pronaći napadače.

_

20.41 - Sviraju se himne, našoj Belgijanci zvižde... Domaćini igraju u crvenim dresovima.

20.39 - Igrači su izašli na teren, očekujemo sviranje himni. Naši su u plavim dresovima.

20.38 - Kladionice vjeruju domaćinima. Na Belgiju je koeficijent 2.10, a na Štimčevu momčad čak 3.60. Na neriješeno je 3.25 (izvor: bet365.com)

20.32 - Radošević igra jer je agresivan, a neopohodno je i pomladiti momčad. Ima izvanredne motoričke sposobnosti, oduzima lopte bez problema - objasnio je Alen Bokšić odluku da se u vatru u važnoj utakmici ubaci debitant.

20.29 - Vedran Ćorluka ne igra zbog bolova u tetivama, tako da će bez najboljeg morati igrati posljednja linija.

20.20 - Evo i belgijskog sastava:Belgija: (4-1-1) - Courtois - Gillet, Kompany, Vermaelen, Veronghen - Defour - Hazard, Witsel, Dembele, Mertens - Benteke

20.12 - Na zagrijavanju su svi osim Ćorluke i Olića, što implicira da bi Olić mogao biti ozlijeđen.

20.10 - Josip Radošević je najmlađi debitant u reprezentaciji, ima 18 godina i 5 mjeseci. Dosad je najmlađui bio Vrsaljko sa 19 godina i 5 dana, treći je Anthony Šerić (19 godina, 4 mjeseca i 10 dana), pa Rakitć (19, 5, 10)...

20.08 - U Bruxellesu je prije utakmice bio urnebes. Kod nas već dugo nema takve atmosfere oko nogometa...

20.07 - Stadion će biti pun. Svi su u crvenim dresovima, a naših je oko 700.

20.05 - Dakle, Štimac igra bez Eduarda, Vukojevića, Rakitića, Ćorluke i Olića koje smo više-manje očekivalo.

20.03 - Stigli su sastavi: Štimac protiv Belgije na teren šalje sljedeći sastav: Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Srna, Radošević, Modrić, Perišić - Mandžukić, Jelavić

20.02 - Očekujemo početak susreta u 20.45 sati. Sudi Španjolac Alberto Undiano.

20.01 Evo par rečenica o Belgiji: To je zemlja vafla. Premijer im se deklarirao kao homoseksualac. Najpoznatiji detektiv Hercule Poirot je iz Belgije. Bruxelles je maltene glavni grad Europske unije. U Belgiji je zabranjeno zviždanje za ženama... Tko zviždi dobije kaznu 250 eura... Međutim, hrvatskoj himni su na početku susreta itekako zviždali.

19.45 - Radi se o susretu koji je najteže gostovanje u kvalifikacijama na putu za Brazil.

19.33 - Belgija je uoči utakmice prva momčad skupine. Kao i Hrvatska, ima nakon prvog kola tri boda, ali bolju gol razliku. Dok su naši slavili s 1:0 protiv Makedonaca, oni su 2:0 pobijedili kod Walesa.

Komentara 239

DU
Deleted user
20:15 11.09.2012.

Za Radosevica necu trositi rijecu jer nikada nisam ga vidjeo kako igra. Ali ne razumjem zasto je Jelavic ispred Olica? Dal nije dobro imati jednog brzog napadace u igri s kontrom jer ja sam siguran da necemo pritiskati belgijance kao sto oni ce pritiskati nas.

NJ
njuka
20:17 11.09.2012.

Malom treba hitno podić cijenu Hajduku treba novac.

KO
korisnik3
21:03 11.09.2012.

jos jedan uspjeh ministra jovanovica!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije