Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor u Schladmingu

VIDEO Težak pad Lindsey Vonn, neće je biti do kraja sezone

'Lindsey Vonn of the U.S. is airlifted after crashing during the women\'s Super G race at the World Alpine Skiing Championships in Schladming February 5, 2013.             REUTERS/Dominic Ebenbichler
'DOMINIC EBENBICHLER'
05.02.2013.
u 15:50

Najbolja svjetska skijašica pala je na utrci ženskog superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, a prve dijagnoze nisu optimistične.

Svjetsko prvenstvo u skijanju koje se održava u Schladmingu nije baš počelo najbolje. Prvo je početak ženskoga superveleslaloma odgađan tri i pol sata zbog magle, da bi na kraju gledatelji ostali skamenjeni nakon teškoga pada Lindsey Vonn. Amerikanka je ostala ležati nepokretna i tek se nakon nekoga vremena počela lagano pomicati. Po nju je došao helikopter pa je prebačena u lokalnu bolnicu, a prve dijagnoze kažu da je slomila tibiju, odnosno potkoljeničnu kost noge.

Stradao joj je prednji križni i medijalni kolateralni ligament koljena.

U sjeni teškoga pada aktualne osvajačice Svjetskoga kupa, do drugoga naslova svjetske prvakinje došla je Slovenka Tina Maze koja je pobijedila s vremenom 1:35.39. Svoje prvo zlato Slovenka je osvojila prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu, u disciplini veleslaloma. Srebro je u Schladmingu pripalo Švicarki Lari Gut (+0.38), a bronca Amerikanki Juliji Mancuso (+0.52). Inače, utrka je prekinuta zbog magle nakon što je svoj nastup završila 36. sa startne liste Čehinja Klara Križova, pa tako hrvatske predstavnice Saša Tršinski i Andrea Komšić nisu ni nastupile.

Komentara 17

RB
Ruđer Bošković Croata
16:09 05.02.2013.

Žensko skijanje nikad nije bilo u jadnijem stanju!Riesch čak ni fizički više nije prisutna a odlaskom Vonn nema se više što gledati!nika nije bila jadnija konkurencija!Siguran sam da bi u ovoj konkurenciji Janica Kostelić i nakon 7 godina pauze bila bez premca!

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
16:29 05.02.2013.

Težak pad Lindsey Vonn, Tina Maze nova svjetska prvakinja

DO
dominikanac
20:15 05.02.2013.

volim tinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije