Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mancity-man utd 2:3

VIDEO Crveni vragovi bolji od Cityja, strijelac i Jelavić

'rooney'
''
09.12.2012.
u 16:24

Manchester United slavio je golovima Rooneyja (2) i van Persiea u engleskom derbiju kod Cityja 3:2 i otisao na šest bodova prednosti.

U izvrsnom, dramatičnom gradskom derbiju, Manchester United je u gostima svladao Manchester City 3:2 (2:0), a pogodak odluke postigao je Van Persie u 92. minuti!

Odlično je nizozemski napadač izveo slobodni udarac s 22 metra iskosa, gađao je dalji kut, tamo gdje je trebao biti vratar Joe Hurt, ali Hurt je očekivao loptu preko "živog zida", zakasnio je s reakcijom i lopta se od vratnice odbila u mrežu!

Sad United ima čak šest bodova više od Cityja, dohvatio je opipljivu prednost, a ovo jr prvi prvenstveni poraz Cityja na Etihadu od 20. prosinca 2010. godine. Nakon Van Persieva gola, vidjeli smo i ružne scene, netko je iz publike tvrdim predmetom pogodio Ria Ferdinanda u glavu, pružena mu je pomoć i ipak je raskrvavljene glave ostao na travnjaku.

Već nakon pola sata, United je imao 2:0 vodstvo, oba puta strijelac je bio Rooney, nakon izvrsno odigranih protunapada. U 59. minuti, Unitedu je poništen regularan pogodak, Ashley Young nije bio u zaleđu, no pomoćni sudac ipak je dignuo zastavicu. Minutu potom, Yaya Toure smanjio je na 1:2, a Pablo Zabaleta je četiri minute prije kraja zabio za 2:2! Činilo se da će odlični derbi biti okončan remijem, no onda se ukazao Van Persie...

– Ovo je fantastičan osjećaj i veliki dan za nas, sad imamo čistih šest bodova prednosti. Dugo smo čekali ovu pobjedu, znamo koliko su naši navijači lani patili, stoga njima posvećujemo ove radosne trenutke. Srušili smo njihov rekord neporaženosti na Etihadu, bila je to "luda" utakmica – rekao je dvostruki strijelac Wayne Rooney, a Van Persie je dodao:

– Prije izvođenja "slobodnjaka" Rooney me pitao hoću li preskočiti loptu ili pucati, odlučio sam pucati i ispalo je sjajno! Bilo je fantastično, ali ono što se dogodilo Ferdinandu ne smije se događati na stadionima – kaže Van Persie.

– U nogometu je malo tako dramatičnih utakmica kao što je bila ova. Zasluženo smo pobijedili, a nedopustivo je ono što su radili Cityjevi navijači, bacanje tvrdih predmeta na teren vrlo je opasno. Tako je bilo i protiv Chelsea, bili smo zasuti na klupi kovanicama i upaljačima i nije bilo nikakve reakcije Saveza – govorio je menadžer Uniteda, Sir Alex Ferguson, dok je Cityjev menadžer, Roberto Mancini rekao:

– Lani smo naslov osvojili u zadnjim trenucima, sad smo tako izgubili utakmicu koju nismo zaslužili izgubiti. Igrali smo odlično prvih 20 minuta, a onda je United iz dvije "kontre" zabio dva gola. Vratili smo se nakon 0:2 i onda smo na izdisaju primili treći gol. To se u nogometu događa, ali nema predaje, sezona je još duga...

Pogledajte VIDEO

Komentara 7

CP
copy paste
16:54 09.12.2012.

majko mila,kako ovi trče,kakav je to brutalni tempo...i onda se mi čudimo kad dinamu u ligi prvaka spakuju po 15-20 golova u 6 utakmica.ovaj naš prnjavor od lige i zgubidani koji u njoj igraju izgledaju ko' elementarna nepogoda u odnosu na nogomet koji se igra u europi,a posebice na otoku.

PA
param
17:36 09.12.2012.

otkrio si toplu vodu

RA
rafaell
17:37 09.12.2012.

Young nije bio u zaleđu a ovo Nasrijevo skrivanje iza Džeke je sramota,poslje gola je Ferdinand pogođen u glavu i razbijena arkada,čini se da ni Englezi nisu rješili problem huligana na stadionima,da se dogodilo u Hrvatskoj šta bi bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije