Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI TRENER

Vaha: Od PSG-A se očekuje čak i finale, plavi mogu biti hit

'Bordeaux\'s French defender Michael Ciani (C) vies with Paris Saint-Germain\'s Argentinian midfielder Javier Pastore (R) during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Girondins de
Foto: 'JACQUES DEMARTHON'
1/4
31.08.2012.
u 10:50

Parižani su ovoga ljeta u pojačanja uložili čak 140 milijuna eura, najviše od svih u Europi!

Paris St. Germaine posljednji put je u Ligi prvaka bio 2004. godine, kada je na njegovoj klupi sjedio Vahid Halilhodžić. I tada je PSG igrao protiv Porta, na Parku prinčeva pobijedio 2:0, u Portu remizirao 0:0. Vaha je osvojio pet bodova u skupini i bio posljednji, iza Chelsea, Porta i moskovskog CSKA.

Očekivanja su velika

- Skupina je mogla biti mnogo teža za Dinamo. PSG i Porto nameću se kao favoriti, a Dinamo bi, nakon prošlogodišnjega iskustva, mogao osvojiti poneki bod. Makar, i jedan bio bi uspjeh. Premda, tko zna, ako je ciparski Apoel mogao proći skupinu, zašto to ne bi mogao i Dinamo! Bio bi to veličanstven pothvat - kazao nam je Vahid Halilhodžić.

>>Mamić o ždrijebu: Ovo je spektakularno!

>>Dinamo u skupini protiv Porta, kijevskog Dinama i PSG-a!

Kakav je danas PSG u usporedbi s onom momčadi iz vašega vremena?

- Uložili su golem novac i očekivanja su velika. Ne samo da moraju proći skupinu, nego čak doći do finala, toliko su ambiciozni. U ovom trenutku forma Parižana nije vrhunska što i nije čudno jer došlo je mnogo novih igrača i nije bilo vremena za uigravanje. Velike zvijezde ne znače i da je momčad prava i da će igrati briljantno, jer se i ne poznaju dovoljno dobro, nema još automatizama u igri - dodaje Halilhodžić.

Moura dolazi u siječnju

Paris SG ovoga je ljeta u pojačanja uložio čak 140 milijuna eura, po čemu je europski rekorder. Jedan za drugim stizali su Urugvajac Lavezzi iz Napolija, Brazilac Thiago Silva i Šveđanin Ibrahimović iz Milana, dok će se 19-godišnji brazilski majstor Lucas Moura, za kojega su Sao Paolu platili 40 milijuna eura, priključiti u siječnju.

Parižani su ovoga ljeta bili u igri i za Luku Modrića (špekuliralo se i s 45 milijuna eura), no naš reprezentativac u startu je odbio mogućnost dolaska izabravši Real Madrid.

Parižane vodi Carlo Ancelotti, prvak Europe s Milanom (2003. i 2007.) od kojega se očekuje osvajanje naslova prvaka, prvi put nakon 1994. godine. U prošloj sezoni najbogatiji je francuski klub izgubio utrku za naslov prvaka sa siromašnim Montpellierom. Novu takvu pogrešku katarski vlasnici ne bi oprostili slavnome Talijanu...

Ključne riječi

Komentara 5

SE
serđo
11:23 31.08.2012.

ovaj psg je nešto tip ajduk. uvijek misle da su najbolji, da ih kradu i da na pravdi svevišnjeg moraju biti prvaci, a zadnji put su nešto osvojili dok je Isus po zemlji hodao, ha ha.

KR
krusty
12:04 31.08.2012.

Pa sta je ovo? Zasto ne mozemo biti malo realni? Tako i prosle godine: "Borime se s Ajaxom za trece mjesto, sa malo screce mozemo i do drugoga mjesta...!" Pa da, vidjeli smo svi. Ovako, da malo radim posao novinara: Porto Prije 2 godine osvojili Europsku Ligu. Inace redovito sudjelovaju u LP, tako je i osvojili 2004. PSG Ulozili EUR 140 Mio. u nove igrace. Cijela momcad Dinama vrijedi EUR 42 Mio. Kiev Zadnje dvije godine se nisu uspjeli plasirati u LP, ali: 1/4-final EL 2011., 1/2-final EL 2009. Zato: Sve tri momcadi su objektivno (daleko) ispred Dinama. Svaki bod bi bio uspjeh... Mozda u Zagrebu protiv Dinama.

HP
hamsun pedersen
12:24 31.08.2012.

zanimljivo mi je s koliko respekta treneri klubova iz naše grupe, dakle, porta, dynama i psg-a, govore o dinamukao protivniku. doduše to je najvećim dijelom kurtoazno ali svejedno. kada se samo sjetim kako su se milanič i zahovič razbacivali s prepotentnim i potcjenjivačkim izjavama. u najmanju ruku kao da su prvaci iz neke lige petice. i onda kažu da smo mi balkanci. ima boga, ima:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije