Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFRIČKI KUP

Vaha: Navijam da Alen igra za BiH, ali ne radite od njega Messija

'Algeria\'s head coach Halilhodzic Vahid gestures during their international friendly soccer match against South Africa in Soweto January 12, 2013. The teams are playing in preparation for the 2013 Af
'SIPHIWE SIBEKO'
19.01.2013.
u 08:24

- Moju momčad prate u JAR-u na Kupu afričkih nacija u stopu čak 124 novinara iz Alžira

Bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić (60) drugi je put na Afričkom kupu. Prvo iskustvo od prije tri godine u Angoli bilo mu je poput noćne more.

– S Bjelokosnom Obalom ispao sam u četvrtfinalu. U produžecima nas je izbacio Alžir, a do tada u dvije godine nisam imao ni jedan poraz. Nekoliko dana kasnije, u Pariz mi je stigao telefaks saveza, potpisao ga je neki tajnik: "Niste osvojili Afrički kup, niste više izbornik Bjelokosne Obale!". Ispod svake ljudske razine – prisjeća se Halilhodžić.

Do svibnja 2011. godine živio je u uvjerenju da mu se ništa gore od toga ne može dogoditi, a onda ga je, u mračnom maksimirskom ekonomatu, Mamić ipak uvjerio u suprotno...

Halilhodžić je s Alžircima u Južnoj Africi od 3. siječnja, a natjecanje počinje 22. siječnja susretom s Tunisom u Rustenburgu. U istoj skupini su još najveći favorit natjecanja Bjelokosna Obala i Togo.

– Druga smo najbolja afrička selekcija po Fifinoj ljestvici, ali ne bih rekao da smo zbog toga među favoritima natjecanja. Imamo mladu, neiskusnu reprezentaciju i rekao bih da su od nas jači ne samo Bjelokošćani nego i Južnoafrikanci i Ganci. Vrlo dobri su i Zambija, Maroko i Mali. Skupina nam je zaista grozna, Drogba i društvo favoriti su za prvo mjesto, a preostali trojac borit će se za drugo koje također vodi dalje – kaže Halilhodžić.

Vaša očekivanja?

– Bio bih zadovoljan ulaskom u četvrtfinale.

Nacija je euforična, očekivanja u Alžiru su mnogo veća?

– Koliki je interes za reprezentaciju govori vam podatak da su ovdje akreditirana čak 124 novinara iz Alžira. Da, očekivanja su velika, ali ne doživljavam to kao pritisak. Dobro se nosim s time.

Pratite li zbivanja u svojoj domovini. Je li vas Safet Sušić pitao za mišljenje o Alenu Haliloviću?

– Nije, dečka i ne poznajem, no čuo sam da je veliki talent. Navijam da zaigra za reprezentaciju BiH, ali ne treba mu stvarati pritisak. Neka on i njegova obitelj odluče što je najbolje za njega. Međutim, nisam za to da ga se odmah uspoređuje s Messijem, kao Matea Kovačića. To je Kovačiću samo odmoglo i nije se razvio onako kao sam očekivao – zaključio je Halilhodžić.

Natjecanje u JAR-u počinje danas utakmicama JAR – Zelenortski Otoci i Angola – Maroko. Lopta još nije krenula s centra, a već se dogodio skandal – reprezentacija Konga odbija sudjelovati na svečanosti otvaranja. Usto, izbornik Le Roy nudi ostavku! To je, navodno, reakcija na lošu organizaciju turnira!?

Kongo prvu utakmicu na turniru igra u nedjelju protiv Gane, a pitanje je hoće li uopće istrčati na teren.

Vahid Halilhodžić tvrdi da je organizacija na visokoj razini, a travnjaci - fenomenalni.

Komentara 3

SE
serđo
09:48 19.01.2013.

nisi prošao paok, nisi više trener dinama.

BU
Bubra
10:47 19.01.2013.

Ja navijam za to da alen igra za koga se on odluci i da bude dobar igrac ,zdrav i dobar covjek ,jer to je najvaznije.A mi svi da uzivamo gledajuci nogomet.

ŠU
šumaherr
12:25 19.01.2013.

Sreća što smo kao reprezentacija puno bolji izlog od BIH pa će igrati za nas. I to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije