Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili tri boda

Vulić i šesti put srušio Dinamo, Rebić strijelac jedinog pogotka

Dinamo, SPlit (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/8
10.11.2012.
u 18:48

Na kraju utakmice crveni karton zbog prigovora je dobio Zoran Vulić, ali rezultat se nije promijenio

Zoran Vulić zna kako se to radi, po šesti put u karijeri kao trener svladao je Dinamo. Zagrepčani su u Parku mladeži poraženi s 1:0 (1:0), Slaven Žužul uzeo je prvi veliki skalp u Hrvatskoj ligi, ostvario jedan san. Drugi je pobjeda nad Hajdukom. A Čačić će proživljavati teške dane, Zdravko Mamić smrknutog lica napustio je svečanu ložu.

Ante Čačić u Park mladeži poslao je "parišku obranu", a to znači da su u zadnjoj liniji igrali Puljić, Šimunić i Vida, a Vrsaljko i Pivarić na bokovima bili su gurnuti više prema naprijed. No, ta formacija osvetila se Čačiću, Split je slavio u 26. minuti. Bila je to katastrofalna pogreška Ante Puljića. Vida mu je odigrao dijagonalu, a stoperu "modrih" lopta se od noge odbila kao od drveta. Praktički je dao for Rebiću, koji je lagano, kao na treningu, zaobišao Kelavu i bez teškoća zatresao mrežu za 1:0. Split je bio agresivniji, premda na raspolaganju nije imao svoje glavne defenzivce Parackog i Radotića, Zoran Vulić pronašao je formulu s Radotićem i Peharom na poziciji dvojice zadnjih veznih. Čačić je, pak, napad povjerio Čopu i Beqiraju, Rukavina je završio na klupi. Očito je Dinamov trener tražio svježinu, ali nije je pronašao. U 6. minuti Beqiraj je odapeo s vrha šesnaesterca, ali lopta se odbila od vratnice. I to je bilo sve od Dinama u prvom dijelu. Sredina terena na čelu s Brozoviće i Calellom nije mogla uspostaviti ravnotežu, tek je Kovačić nešto pokušavao, ali sve je to bilo tanko. Vodstvo Splita bilo je posve zasluženo, taj mali Ante Rebić bio je prava napast za Dinamovu obranu, u 35. minuti opet je nadvisio Puljića... Još prošle godine Zdravko Mamić je rekao da bi ga odmah stavio u automobil i vodio sa sobom u Zagreb. A što bi tek sada napravio? No, Slaven Žužul i ne pomišlja na Rebićevu prodaju. Imotsko čudo od djeteta predodređeno je za Bundesligu, navodno je Žužul već odbio 3 milijuna eura od Borussije Dortmund, ali teško će se othrvati brojnim interesantima. U Parku mladeži bili su predstavnici Juventusa i Intera, te Trabzonspora i Antalyespora, a sama utakmica nije privukla veliki broj gledatelja, tek ih se oko 2500 okupilo. Dvjestotinjak BBB-a, pod velikom paskom policije, imalo je onaj svoj tradicionalni obračun sa Zdravkom Mamićem, Torcide nije bilo. Dinamovi navijači stigli su vlakom.

U nastavku je Ante Čačić, shvativši da bi mu Split mogao presuditi kao treneru, sve karte ubacio u napad, Puljića i Calella zamijenio je Ademijem i Rukavinom, Dinamo je počeo dominirati, ali bez nekog konkretnog učinka. U jeku Dinamovog pritiska meč loptu u 67. minuti imao je Rebić. Bio je sam pred Kelavom, ali Dinamov vratar spasio je svoja vrata. U tom periodu izgubio se potpuno sudac Trampus, podijelio je šest žutih kartona igračima Splita, a publika je na svaki prekršaj skandirala "žuti, žuti, žuti". Na kraju utakmice crveni karton zbog prigovora je dobio Zoran Vulić, ali rezultat se nije promijenio.

>>>Čačić: Nek' me smjene, pa što, Mamić: Vulić se ponaša kao luđak

>>>Nakon utakmice umalo došlo do sukoba igrača Splita i Dinama

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar billybull
billybull
20:35 10.11.2012.

nist cudno...split ima trenera, dinamo nema...nemre se biti bez trenera...

AZ
Azazelus
20:43 10.11.2012.

Da Mamic ne valja slazem se. Da Cacic ne valja slazem se. Ali da se samo njih optuzuje ma daj molim vas. Ovi lazari su svi do jednog zvijezde. Tko se sjeca kada su ovi plakali kada su izgubili ili ispali iz bilo cega? Ovi momci jednostavno nemaju srca za ovaj klub. I da im se dovede Murinho ili Ferguson oni bi svejedno igrali ocajno. Ja odustajem od navijanja

PA
Paket
20:27 10.11.2012.

Eeee moj Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije