Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA - DANSKA 2:0

Nizozemci pokazali da mogu i bez Robbena

Nizozemska - Danska (1)
Foto: Reuters
1/12
14.06.2010.
u 13:30

U prvom međusobnom susretu dviju europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, nogometaši Nizozemske pobijedili su Dansku s 2:0 (0:0).

Bila je to 20. pobjeda u nizu Nizozemaca, a nastavili su i tradiciju da od 1938. godine nisu izgubili u svojoj prvoj utakmici na svjetskim prvenstvima. Posljednji poraz doživjeli su na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji. U četvrtfinalu ih je, u produžetku, Rusija pobijedila s 3:1.

Marwijk pohvalio Elia

Nije to bila utakmica koja će se pamtiti, velike prilike možemo nabrojiti na prste jedne ruke. Bert van Marwijk, izbornik Nizozemske, nije htio išta riskirati s Arjenom Robbenom, koji je utakmicu gledao s klupe.

– Nakon starta na prvenstvu, jedino je bitno da smo osvojili tri boda. Danska je žestoka i dobra obrambena momčad i nikada je nije lako pobijediti – rekao je izbornik Van Marwijk i nastavio:

– Veliki dio utakmice kontrolirali smo igru, a sve je bilo lakše nakon ranog pogotka početkom drugog poluvremena. Po mome mišljenju, trebali smo postići još nekoliko pogodaka, ali zadovoljan sam i ostvarenim rezultatom.

Van Marwijk je na kraju uputio i jednu pojedinačnu pohvalu.

– Eljero Elia je svojim ulaskom donio mnogo pozitivnoga u naš napad i dodatno nas je razbudio. Lijepo je znati da imam i jake pričuvne igrače na klupi.

Danskoj će ta utakmica, osim po porazu, ostati u sjećanju kao prva utakmica na svjetskim prvenstvima u kojoj su si sami postigli pogodak. Nesretnik je bio Simon Poulsen, igrač nizozemskog AZ Alkmaara. Sigurno će ga njegovi u klubu počastiti kada se vrati sa Svjetskog prvenstva.

Zamalo i drugi autogol

Nakon što su primili pogodak, Danci su počeli igrati nešto agresivnije, no bolje prilike imali su Nizozemci. Najprije je lopta koju je uputio Wesley Sneijder okrznula Aggera i završila na vratnici, a potom je, u 85. minuti, Eljero Elia pogodio gredu, od koje se potom odbila do Dirka Kuyta koji je postavio konačni rezultat - 2:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije