Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPER - DINAMO 3:0

Devedeset minuta sramote i trinaest minuta straha

Koper Dinamo (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/10
20.07.2010.
u 22:06

Dinamo će ipak igrati u trećem pretkolu Lige prvaka protiv moldavskog Sheriffa, 27. srpnja u Tiraspolu.

Bila je to jedna od najsramotnijih predstava u povijesti zagrebačkog Dinama! Sramota, blamaža, skandal. I velika, gotovo kobna pogreška Velimira Zajeca i Ddinamovih čelnika koji su su odlučili da prvi trener koji je ovog ljeta preuzeo momčad umjesto u Novoj Gorici ode u Tiranu snimati tek eventualnog suparnika u 3. pretkolu Lige prvaka. Bilo je to devedeset minuta sramote i trinaest minuta straha za konačnih Kopar - Dinamo 3:0.

Zdravko Mamić je kod 2:0 u punom sprintu napustio svečlanu ložu, ali to nije bio kraj plavih užasa. Odigraju li plavi pod vodstvom pomoćnog trenera ikada još ovako grozno kao u Novoj Gorici, navijači će pjevati hit: “S tribina se čuje huk, odletjet će Sreten Ćuk!” Nadamo se da Zajecu više neće pasti na pamet povjeriti momčad svom prvom asistentu, jer eksperiment s Ćukom, blago rečeno, nije uspio. Ćuk na klupi, a zečevi na travnjaku, tako je to izgledalo u Gorici, gdje su Slovenci u pojedinim trenucima skrili loptu kilavim dinamovcima. Publika se izrugivala s “ole, ole” dok je Mamić kamenoga lica promatrao nemoć svoga “uniteda”. A kad smo već kod sastava plavih, u njemu je od prve minute bilo čak sedam stranaca! Zaklinju se u domaće dečke, a oni sjede na klupi (Mesarić, Badelj, Antolić), dok nas Dodo, Slepička i slični “mrcvare”... Dinamo je u 54. minuti bio na nedopustivih i nezamislivih dva pogotka zaostatka: oba puta je Karič nabacivao iz kornera, skamenjena obrana plavih dopustila je egzekucije Handanagiću i Gubercu. Ovaj je teren zaista uklet za Dinamo jer ovdje ih je prije šest godina razbilo i Primorje iz Ajdovščine. Iako je prošao dalje, ova mrlja će se pamtiti. Plavi su u prvom dijelu imali četiri opasne situacije, a zanimljivo je da u njima nije bio niti jedan napadač, nego Chago, Bišćan, Sammir i Etto. Sammir je bio najagilniji Dinamov čovjek, ali on, nakon odlaska Mandžukića, više nema s im igrati.

Dinamovu delegaciju u Novoj Gorici činili su predsjednik Mirko Barišić, njegova supruga Božica, direktor Damir Vrbanović, te izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. U svečanu ložu Športskoga parka zajedno su došetali poduzetnik Tomislav Horvatinčić, te Bandićeva desna ruka, Duško Ljuština, inače član Dinamovoga IO-a. Svi su se zajedno mogli samo sramotiti.

Ključne riječi

Komentara 100

ST
strel
12:03 21.07.2010.

-ja sam navijač dinama od kad znam za sebe,ali ovaj dinamo? Ma potrebno je mjenjati igrače,a ne trenere-možemo li nabrojati koliko Hrvata igra u dinamu? Moja žena koja ne kuži nogomet sinoć me pitala tko igra to,pa ne igra nio jedan Hrvat? Kako će ovi dečki ostaviti znoja na terenu kad ih boli ona stvar za dinamo,a to bi trebao znati i Mamić!?

Avatar poljicanin
poljicanin
22:30 20.07.2010.

Trebalo bi placati pojedine igrace po kilometrazi,neki ne bi imali dosta ni za jelo i pice.

Avatar lajavopseto
lajavopseto
10:05 21.07.2010.

ovo je onaj pravi Dinamo ubitačan prodoran žestok dominantan..al u kur**

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije