Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALTA BADIA

Ivici podij “nestao” za 13 stotinki, morao vratiti crvenu majicu

Ivica Kostelić
Pixsell
19.12.2011.
u 10:20

Ivica Kostelić ostao je bez postolja u slalomu u talijanskoj Alta Badiji. U prvoj vožnji bio je sjajan drugi, no završio je na kraju peti.

Može li Ivica Kostelić na talijanskoj Gran Risi ostati “Mr. 100 posto” te osvojiti drugi slalom zaredom ili će Marcel Hirscher pobijediti u drugoj disciplini ove sezone? Na nesreću hrvatske ekspedicije, koja se i ove godine penje na vrh svijeta, dogodilo se ovo drugo.

Hirscherov niz

Naime, crvenu majicu namijenjenu vodećem slalomašu svijeta Ivica Kostelić morao je skinuti u Alta Badiji i predati je “klincu” iz Salzburga, deset godina mlađem Hirscheru. Sudeći prema prve dvije slalomaške utrke, njih su dvojica, inače obojica sa žutim Raiffeisenovim kacigama na glavi, ove sezone u najboljoj formi.

Kostelić je, očekivano, prvu vožnju odvozio sjajno, završio na drugom mjestu, bio za dlaku sporiji od Austrijanca. Taman si ga “je ostavio” na 11 stotinki, da lakše stisne, da i on, kao atletičari, ima “zeca”. Pobjeda se već činila kao gotova stvar, isti je scenarij Kostelić imao i u Beaver Creeku, gdje je Hirscher vodio pa ga je zatim morao propustiti na najvišu stubu.

Međutim, prije druge vožnje sunce je zagrijalo stazu, snijeg se počeo topiti, a fizioterapeut Zoran Pršo masirao je dugo u hotelu Ivici desno koljeno, koje ga boli već nekoliko dana zbog skokova na spustu. Spomenuta “skripta” završila u košu već nakon prvih nekoliko vrata druge vožnje.

Ivica se zapetljao među kolcima, ostao na repovima skija... Uspio se vratiti, stisnuti, no vrijeme na štoperici nezaustavljivo je curilo. Imao je tek 21. vrijeme druge vožnje, podij mu je izbjegao za tek 13 stotinki... Bilo je dovoljno tek za peto mjesto. Kostelić se ljutio, kimao glavom, slijegao ramenima. Imao je pobjedu na dlanu... Hirscher je svojom drugom pobjedom ove sezone (slavio u Beaver Creeku u veleslalomu) preuzeo sve, vodstvo u slalomu, ali i pretekao Aksela Lunda Svindala u ukupnom poretku.

– Ne mogu vjerovati da sam ponovo prvi. Činilo se da je dobra vožnja, ali baš tako fantastična... Dobro me krenulo, sezona nije ni počela, a već imam tri podija – slavio je u ciljnoj areni Hirscher, austrijska zvijezda u usponu.

Šamšal opet kiksao

Dodajmo da je Dalibor Šamšal završio prvu vožnju s više od tri sekunde zaostatka za pobjednikom, no kasnijim pregledom snimke ustanovljeno je da je promašio vrata pred ciljem pa je diskvalificiran.

Karavana se seli u Austriju, gdje u srijedu voze treći slalom sezone, pod reflektorima u Flachauu. Radi se o gradu Hermanna Maiera, idola Kostelića, ali i Hirschera. Bit će opet gusto...

Alta Badia, slalom:

1. Marcel Hirscher (AUT) 1:47.16
2. Giuliano Razzoli (ITA) +0.56)
3. Felix Neureuther (NJEM) +0.60
4. Andre Myhrer (ŠVE) +0.65
5. Ivica Kostelić +0.73
6. Cristian Deville (ITA) +1.15
...

Poredak slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut) 160
2. Ivica Kostelić (Hrv) 145

3. Cristian Deville (Ita) 120
4. Andre Myhrer (Šve) 90
5. Felix Neureuther (Nje) 86
...

Poredak ukupni:

1. Marcel Hirscher (Aut) 425
2. Aksel Lund Svindal (Nor) 416
3. Ted Ligety (USA) 385

9. Ivica Kostelić (Hrv) 229

56. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 5

...

Ključne riječi

Komentara 5

SR
s☺r@n
12:21 19.12.2011.

Nakon druge vožnje bit će prvi.

OB
-obrisani-
13:26 19.12.2011.

Bravo Ivica kao tvoja sestra prezentiras Hrvatsku u pozitivnom ozracju !! CESTITAM TI !!!

TE
tean
11:36 19.12.2011.

Da li je to bio slalom, ili \"uguravanje\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije