Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loš Čačićev debi

Kup: Dinamo odigrao samo 1:1 kod Istre

dinamo (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/14
18.02.2012.
u 15:16

Dinamo se nije proslavio ni rezultatom ni igrom na otvaranju proljetne sezone, odigrao je samo 1:1 s Istrom u prvoj utakmici četvrtfinala kupa, no dobro je i prošao kako je igrao.

Nakon dugo vremena braća Mamić došla su vidjeti Dinamo, iz Zagreba su došli zajedno, no nakon ručka s predstavnicima Istre, Zdravka je na stadion dovezao Rus Mihail Ščeglov svojim bmw-om pulske registracije. Valjda ručak nije pretežak, jer ono što su igrači Dinama pokazali u prvom dijelu bilo je za uspavanku, pa bi nekakav teži ručak uz takvu igru lako donio san na oči na ugodnom suncu u Puli. Što baš nije pohvalno za trenera Antu Čačića koji je je imao svoj službeni debi na klupi Dinama, bolje da ga što prije zaboravi, kad bi mogao.

- Ne tražim alibi, ali nakon 32 dana izvan Zagreba teško je bilo igračima, osjetio se mentalni umor. Nisam ih ni osvježavao za ovu utakmicu. No, imali smo problema u agresivnosti, pa s igrom u zadnjoj liniji, s Belleom... – govorio je među ostalim Čačić.

Čačić je izveo sastav kojeg je i najavio. Možda je iznenađenje što na klupi nije bilo Nikole Pokrivača, na njoj se našao Dino Špehar. Prema jednim informacijama Čačić računa na Pokrivača, a po drugima baš i ne. I to zato što je odbio odlazak u Kinu u kojoj bi imao veću plaću nego u Dinamo, a plavi za zaradili 650.000 eura. Kako ga nije bilo ni na klupi, realnijom se čini opcija po kojoj Nikola nije u ozbiljnim planovima.

- On je imao dodatne treninge u petak i subotu s Rukavinom, zato nije bio u kadru – objasnio je trener.

Navijači Dinama izvjesili su transparent podrške bolesnom legendarnom centarforu Snješku Cerinu.

Tek sporadične prijetnje i polušanse, to je sve što su ponudile momčadi Dinama, domaćina u ovom prvom četvrtfinalnom kup susretu, i Istre. Tako je Belle slučajno pogodio vratnicu, zaprijetio je i Milić a Kelava obranio. Na drugoj strani, plavi su uglavnom kontrolirali igru i loptu. Samo, problem je što nisu znali što bi s njom. Igralo se uglavnom u širinu, držala lopta, a svaki rijetki dubinski pas uglavnom je završavao neuspješno.

- Kao da smo igrali na kontranapade, a mi smo ti koji trebaju voditi igru i dominirati, a mi to nismo radili, nismo bili ni dovoljno agresivni – kazao je Jerko Leko nakon utakmice.

I kad se činilo da će se na odmor s 0:0, Ibanez je povukao brzi napad kroz sredinu, našao Sylevstra koji je vratio Badelju na 16 metara a kapetan Dinama je pogodio uza samu vratnicu odmjerenim udarcem za vodstvo Dinama. Badelj je slaveći pogodak odjurio na klupu Istre, očito je krenuo k dosadašnjem suigraču Tomislavu Barbariću koji je iz Maksimira stigao na posudbu k Pamiću. Bio je na klupi, veli Pamić da ima tri kilograma viška, ali zapravo ga je želio sačuvati od sraza s dosadašnjim suigračima i prijateljima.

U nastavku je Pula opet pogodila vratnicu (Sušić) odličnim udarcem s 20 metara, a onda je i zabila za 1:1. Zaspao je Dinamo i pustio jednu loptu s lijeve strane da se došeta do Stipe Bačelića-Grgića koji je lako poentirao.

Ništa plavu u svojioj igri nisu uspjeli promijeniti, od najave lepršave i atraktivne igre nismo vidjeli baš ni naznake nečega takvoga.

- Da je bilo malo više srca na terenu bilo bi drukčije. Loš teren nije nam opravdanje, mi u glavama nismo bili spremni. Možda zato što nas dugo nije bilo kod kuće, a znali smo da se nakon utakmice vraćamo u Zagreb. Ali, ni to nije opravdanje – kazao je Tomečak, a Šimunić zaključio:

- Rezultat nije dobar, ali kako smo igrali nije ni loš. Ne treba puno pričati nego raditi.

Ključne riječi

Komentara 11

VA
valsimot53
17:11 18.02.2012.

bod kod uvijek neugodne istre nije za odbaciti. od rezultata je ipak znacajnije da se vidi cacicev prvoklasni rad. mislim da smo vec sada spremni za kvalifikacije lige prvaka

VA
valsimot53
17:19 18.02.2012.

joj, moja isprika. zaboravio sam da smo domacini danas. protiv uvijek na gostovanjima neugodne istre smo izvukli tek remi.

KI
kiiko
17:02 18.02.2012.

sra***.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije