Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavili sa +9

Goluža: Ne znam što je bilo Mađarima, mi još nismo "top"!

'31.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre2012, rukometna utakmica Hrvatska - Srbija. Slavko Goluza, trener hrvatske reprezentacije. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/Pixsell
15.01.2013.
u 22:42

Hrvatska je pobijedila Madjarsku (30:21) u 3. kolu SP-a u Spanjolskoj. Lacković nije igrao zbog ozlijede.

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Mađarsku (31:20), prikazavši igru dostojnu finala svjetskog prvenstva. U prvom poluvremenu postigli smo čak osam pogodaka iz kontri, a da nije bilo Rolanda Miklera Mađarska bi doživjela jedan od najtežih poraza u susretima sa Hrvatskom.

Ako su i postojale neke sumnje u našu pobjedu odagnali smo ih početkom drugog poluvremena kada smo postigli četiri brza pogotka i otišli na nedostižnih 19:11.

Tek pravi u četvrfinalu

- Ovaj rezultat nije pravo mjerilo. Ne znam što se dogodilo Mađarima koj su jedna odlična reprezentacija i vjerujem da će daleko doći na ovom prvenstvu. Ovo nije naša prava forma, pravu formu očekujem u četvrtfinalu - istaknuo je Goluža.

Već sada igramo odlično, a ako možemo još i bolje od ovoga onda nam se smiješi i medalja.

 - Imamo mladu momčad. I možda ovdje nećemo osvojiti medalju, ali sam uvjeren da ćemo je osvojiti na olimpijskim igraa u Riju 2016. godine - rekao je Goluža.

Mlad igrači odlično su se uklopili među iskusnije i starije. Na klupu galame, skaču, bodre, a kada uđu na parket onda daju sve od sebe. I nema veze ako promaše, poput Stipe Mandalinića koji je silno htio postići pogodak. Nije pogodio sada ali ima vremena. Goluža mu vjeruje.

U jednom trenutku gledali smo vanjsku liniju Mandalinić-Duvnjak-Stepančić, liniju za koju je Goluža jednom prilikom rekao da će igrati u Brazilu za tri godine.

Vori: Iznenadili smo sami sebe

Blaženko Lacković nije ulazio u igru. Prst nije dramatično, no bolje je sačuvati Laca za utakmice u nokaut fazi. Prvi je priliku na lijevom vanjskom dobio Damir Bičanić.

- Sigurno je da nismo očekivali ovako uvjerljivu pobjedu. Nismo ništa očekivali, samo smo se držali dogovora. A dogovor je bilo puno lakih pogodaka što se i dogodilo u prvom poluvremenu - kazao je Igor Vori.

Obrana je zaustavila Laszla Nagya, njihovog najboljeg i najopasnijeg strijelca. Bio je toliko nemoćan da ga je mađarski izbornik Lajos Mocsai nakon deset minuta izvadio iz igre. Došao je kasnije do daha kada je već bila velika razlika u našu korist.

 - Najavljivali smo iznenađenje. igrali smo dobro prve dvije utakmice, a onda smo naišli na super raspoloženu Hrvatsku koja nas je jednostavno pretrčala - rekao je Laszlo Nagy.

Srijeda je slobodan dan, a u četvrtak igramo protiv Egipta. Čeka nas još jedna utakmica protiv "divlje" obrane.

>>> Sve rezultate trećeg dana pročitajte ovdje.

>>> Najavu utakmice, kako smo ranije pobijedili Mađare u 9 od 11 susreta, pročitajte ovdje.

Tijek susreta pratite u našem live-boxu.

Komentara 30

YG
yggy27
21:30 15.01.2013.

6:3, pa 5:4 zanimljiv preokret

OB
-obrisani-
21:07 15.01.2013.

Decki sretno,igrajte za Lacka i nas...

LA
Laura Anny
11:04 16.01.2013.

Hrvatska za konkurenta ima samo francuze, ali covjek vec osjeca da je zlato u vasim rukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije