Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BENFICA-CHELSEA 1:2

Chelsea uzeo Europsku ligu pogotkom u sudačkoj nadoknadi!

Benfica Chelsea (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
15.05.2013.
u 20:01

Ivanović je Chelseaju donio naslov pogotkom glavom u 93. minuti, nešto više od pola minute prije kraja utakmice

Naslov Europske lige pripao je Chelseaju! U amsterdamskom finalu londonska je momčad svladala Benficu sa 2:1 i to pogotkom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Nakon 93 minute na semaforu je stajalo 1:1 (Torres 59. minuta / Cardozo 68.), sve je mirisalo na produžetke kada se "ukazao" Branislav Ivanović i zabio pogodak glavom 30-ak sekundi prije isteka vremena! Plavi dio tribine pao je u delirij, crveni u nevjericu, ali bio je to trenutak koji će mnogi okarakterizirati s: "To je nogomet!".

Da zadovoljština bude veća za braniča londonske momčadi, prošle godine morao je zbog kartona propustiti finale Lige prvaka koju je Chelsea osvojio.

Inače, utakmica sve do sredine drugog dijela nije izgledala dostojno finala ovakvog natjecanja. U prvom poluvremenu glavnu riječ na terenu vodila je portugalska momčad, dominirala, imala više od 70 posto posjeda lopte, ali do pogotka nisu uspjeli doći – što zbog Čechovih dobrih reakcija, što zbog nedostatka preciznosti.

Nastavak je ponudio nešto više akcije, raspon snaga bio je gotovo podjednak, uz opet nešto malo više truda Benfice. No, nije bilo dovoljno...

Bluesi su pak spasili sezonu. Nakon što su ostali bez svih trofeja u Engleskoj, ovaj Europske lige sasvim je dobro došao aktualnim pobjednicima Lige prvaka.

Zanimljivo, s obzirom na to da se finale LP-a između Bayerna i Borussije tek treba odigrati, Chelsea je u ovom trenutku osvajač i Lige prvaka i Europske lige, što se nikad nije dogodilo nijednom klubu u povijesti!

Rafael Benitez, toliko osporavani trener, odlazi sa stilom. Iako su mu prognozirali najlošije moguće rezultate na klupi bluesa, on im je pribavio europski trofej i mjesto prepušta, vjerojatno, Joseu Mourinhu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije