Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUGVAJ - GANA 4:2 NAKON 11M

Urugvaj u drami prvenstva izbacio Ganu!

Gana - Urugvaj (1)
Foto: PIXSELL
1/9
02.07.2010.
u 23:14

U četvrtfinalu SP-a Urugvaj je nakon jedanaesteraca pobijedio Ganu 4:2 (1:1) (Muntari 45', A. Gyan promašio jedanaesterac 120'; Forlan 55', Suarez crveni 120') i u polufinalu igra s Nizozemskom.

Kakva drama u Johannesburgu! Kada su izbornici, debelo u 120. minuti, već određivali pucače 11-eraca, Urugvajac Suarez zaustavio je loptu na gol-crti, a sudac ga je isključio i dao Gani kazneni udarac! A meč-loptu Gyan je zakucao u – gredu!

I, naravno, Gana je u raspucavanju s bijele točke izletjela. Vratar Muslera obranio je dva udarca, a "ludi" Abreu šutom a la Panenka odveo Urugvajce u polufinale, na Nizozemce.

U 120 minuta bilo je velikih vratarskih pogrešaka, ali i briljantnih obrana. Ganac Kingson skinuo je Urugvajcima tri nemoguće lopte, a primio neoprostiv pogodak od Forlana. Iskosa, iz slobodnog udarca, u svoj kut.

Afrikanci su nakon toga ponirali, a Urugvajci se dizali, opet na krilima Diega Forlana, kreatora svih opasnih situacija pred golom Gane. Jednom je Luis Suarez gađao topovski, špicom kopačke, a vratar Kingson sjajno je obranio.

Najveći bljesak Gane zbio se u 45. minuti kada je Sulley Muntari sa 30 metara iznenadio zaspaloga urugvajskoga vratara Musleru i donio Afrikancima vodstvo.

Inače, uoči ove utakmice bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela poslao je poruku potpore Gani, jedinoj afričkoj reprezentaciji koja se uspjela plasirati u četvrtfinale SP-a.

"U ovoj povijesnoj prilici, na prvom svjetskom prvenstvu organiziranom na tlu Afrike, veliko je zadovoljstvo vidjeti da se Gana plasirala u četvrtfinale. Svi Afrikanci pridružuju vam se u želji da dalje napredujete na turniru", stoji među ostalim u pismu koje je Mandela poslao predsjedniku Ganskog nogometnog saveza Kwesiju Nyantakyiju.

Nije pomoglo!

Ključne riječi

Komentara 13

JU
juma
23:36 02.07.2010.

Kakva drama?! Evo malo mi je lakse sada, kada se sjetim naseg cetvrtfinala protiv Turske. Nesto slicno dogodilo se veceras simpaticnim afrikancima. Zao mi je svih navijaca Gane, jer znam kako se sada osjecaju.

DU
Deleted user
23:52 02.07.2010.

slazem se sa ova dva komentara ispod.. sport je okrutan,ponekad imam jos uvijek gorak okus u ustima kad se sjetim tragedije koju smo dozivili sa Turcima...ako nista drugo,barem za stimulans sportu u Africi bilo bi dobro da su prosli,...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:35 02.07.2010.

Okrutan poraz. Podsjeca na utakmicu koje se ne zelim sjetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije