Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop huliganima

Udruga Prve HNL traži da se igra bez gostujućih navijača

\'17.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.04.2012.
u 15:29

Nakon bakljade u Osijeku Udruga prvoligaša od HNS-a je zatražila da se igra bez gostujućih navijača

Predsjednik Udruge Prve HNL Branko Laljak zatražio je hitno sazivanje sjednice Izvršnog odbora HNS-a, razlog je divljanje navijača na posljednjim prvoligaškim utakmicama:

– Neredi su eskalirali, gotovo svaka utakmica se prekida, huligani su došli u prvi plan. Stoga sam tražio hitnu, izvanrednu sjednicu IO HNS-a sa zahtjevom da se preostala četiri prvenstvena kola igraju bez gostujućih navijača!

Je li to predviđeno akcijskim planom?

– Naravno! U studenome je usvojen taj akcijski plan borbe protiv nasilja na stadionima, kojem u 2. točki piše da je moguće odlučiti da se utakmice igraju bez gostujućih navijača. Zadnji događaji u Osijeku (Osijek – Hajduk) i Šibeniku (Šibenik – Dinamo), kad su gostujući huligani režirali privremene prekide utakmica, povod su mom zahtjevu. Moramo učiniti sve što možemo kako bismo završili prvenstvo, ne smijemo dopustiti da huligani, koji su doista prešli sve granice tolerancije, odlučuju koja će se utakmica regularno završiti, a koja ne – rekao nam je Laljak.

Komentara 31

LT
lini tovar
16:00 16.04.2012.

Moramo učiniti sve što možemo kako bismo završili prvenstvo, ne smijemo dopustiti da huligani, koji su doista prešli sve granice tolerancije, odlučuju koja će se utakmica regularno završiti, a koja ne - rekao nam je Laljak.....naravno, kladionice triba rezirat utakmice, a ne navijaci... ovako navijaci mogu sjebat namistenu utakmicu :S

DO
donjuan
16:04 16.04.2012.

bravo, ...niti jedna baklja, niti jedna uvreda, niti bilo kakva vrsta agresije na terenu, tribinama, ...ili izvan stadiona. sve rigorozno sankcionirati .....bolje bez nogometa, nego sa takvim \"navijacima\"

JA
james49
15:50 16.04.2012.

Bilo bi najbolje ligu jednostavno ukinuti i nek se igra po dvorištima uz pivo i roštilj. Bilo bu gledalaca, moglo bi se i zaraditi na hladnoj pivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije