Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijači i u Madridu

U Španjolskoj se slavilo Hrvatsku, Luku i generale

'Real Madrid\'s Croatian midfielder Luka Modric (R) vies with Athletic Bilbao\'s forward Gaizka Toquero (L) during the Spanish League football match Real Madrid vs Athletic de Bilbao at the Santiago B
'JAVIER SORIANO'
19.11.2012.
u 11:00

Realove zvijezde nisu mogle zaobići hrvatsku zastavu koju su donijeli naši navijači

Hrvatska zastava ponosno se vijorila u Madridu, na legendarnom stadionu Santiago Bernabeu, gdje je Luka Modrić na terenu ostavio sjajan dojam i istaknuo se asistencijom u pobjedi nad Athletic Bilbaom 5:1. Dan prije, pak, bila je istaknuta na središnjem mjestu glavnog trga Puerta del Sol, simbola otpora ogorčenih Španjolaca, koji su ovaj put zajedno s Hrvatima proslavili oslobođenje generala.

– Taj doživljaj vrijedi svake kune, svakog prijeđenog kilometra – napominje Pero Katušić (35), jedan od šestorice Konavljana koji su prešli otprilike 3000 kilometara samo da vide Modrića.

– To nećemo nikada zaboraviti – dodaje.

Šestorica prijatelja radila su cijelo ljeto, a kada je hrvatski reprezentativac potpisao za Real, više nije bilo dvojbe o dolasku u glavni grad Španjolske. Automobilom od Konavala, krajnjeg hrvatskog juga, uputili su se do Rijeke, gdje su se proveselili s prijateljima vaterpolistima, Cavtaćanima Suknom i Obradovićem, koji igraju u riječkom Primorju.

– Još u Rijeci atmosfera je bila posebna, kao da smo imali predosjećaj da će se dogoditi velike stvari – prisjeća se Ivo Kralj (32).

A onda idući dan, kada su preko Venecije stigli u Madrid, gotovo nestvarna vijest – generali su oslobođeni!

– Prolaznici su nas u čudu gledali, nije im bilo jasno što se događa. Neki su prepoznali zastavu i počeli klicati: "Modrić! Modrić!" – kaže Ivan Dikić (33).

"Hrvatska, Hrvatska", orilo se glavnim madridskim trgom na kojem je razvijena velika zastava.

– U pjesmi su nam se pridružili i Španjolci. Još se naježim kada se sjetim – naglašava Mario Saulan (29).

Istaknuta zastava na stadionu plijenila je pozornost publike.

– Nadamo se da je Modriću dala dodatnu snagu tijekom utakmice – ističe Aldo Čampara (24).

Hrvatski navijači razvili su zastavu na izlazu, koju zvijezde Reala nisu mogle zaobići.

Luka Modrić?

– Silno smo ga htjeli zaustaviti, da vidi koliko nam je svima bitno što radi, no to nije bilo moguće - s uzdahom govori jedan od Konavljana. Put od 3000 kilometara nikada neće zaboraviti.

Komentara 3

FR
Franjo02
12:53 19.11.2012.

Šta reći... dominacija

BL
BO-LI
12:25 19.11.2012.

Nije moguce da jos nije komentiran.

DO
downunder
12:53 19.11.2012.

Nego ko nego Konavljani, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije