Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuvjerljivi azzurri

U šoku svi osim Lippija: Nije loše, nego vrlo loše

Simone Pepe
Reuters
15.06.2010.
u 20:56

Zaključivši da nedostaje tzv. fantazist javnost izborniku pod nos gurnula Cassana, a on je rekao da utakmicu nije ni gledao.

Marcello Lippi je previše iskusan da bi se uzbudio nakon remija s Paragvajem (1:1) u prvoj utakmici na SP-u. U svom kampu u JAR-u autor zlata iz Njemačke 2006. hladno je uvjeravao novinare da će sve biti u redu, a 5000 kilometara sjevernije navijači azzurra su u šoku.

"Nije loše, nego vrlo loše. Utjeha nam je jedino što ni Nizozemska, Francuska i Engleska nisu pokazale puno više. Momčad ima natjecateljskog duha, ali nema kvalitetu, nedostaje joj tzv. fantazist", piše Gazzetta dello Sport.

Novinari Sky Italie odmah su nazvali Antonia Cassana kojeg Lippi nije htio pozvati u reprezentaciju.

– Ne znam zašto me Lippi nije zvao. Čuo sam da je rekao kako mi se ne bi dalo igrati za azzurre. Ne znam na temelju čega je to zaključio. Možda ne može podnijeti moju osobnost – došao je do zaključka problematični Cassano.

– Ja sam ipak Talijan i uvijek želim da azzurri pobijede. Stoga ću reći da se nadam kako ću vidjeti Lippija da odlazi tek 11. srpnja, s novim naslovom svjetskog prvaka.

Nadobudno su ga upitali za komentar utakmice s Paragvajem.

– Nisam je ni gledao! Kad su mi rekli da nam je nedostajao fantazist, prvo sam pomislio na Del Piera i Tottija, a ne na sebe.

Lippi je jučer na druženju s talijanskim novinarima zaključio: "Na svu sreću, ozračje u svlačionici puno je bolje i optimističnije nego u press-centru".

Uvjeren je da će njegova momčad rasti iz susreta u susret, kao na SP-u 2006.

– Nismo na 100%, ali nisu ni drugi. Recite mi koja je to reprezentacija postala svjetski prvak odigravši najbolje prvu utakmicu. Paolo Rossi 1982. u prvom krugu nije pošteno primio loptu, ali Enzo Bearzot znao je da će eksplodirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije