Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAR - MEKSIKO 1:1

Rekorder Parreira: Remi je pravedan rezultat

JAR - Meksiko (1)
Foto: AFP/REUTERS
1/20
11.06.2010.
u 17:42

Igrala se 90. minuta kad je napadač Južne Afrike Mphela pobjegao obrani Meksika i s pet metara uzdrmao vratnicu! Sreća je, eto, pomazila Meksikance, na startu SP JAR i Meksiko odigrali su 1:1 (0:0).

Od samoga početka Meksiko je preuzeo niti igre, pa iako nije briljirao, bio je znatno opasniji od domaćina u prvih 45 minuta. Vezni red Meksika s Marquezom, Torradom i Juarezom diktirao je ritam i nametnuo tempo igre i Meksiko je dominirao...

Svaki je prekid zapravo bio “opća opasnost” u 16-ercu JAR-a. Domaćin je iskazao niz temeljnih taktičkih pogrešaka u postavljanju i sreća je za Afrikance bila što Meksiko nije imao raspoloženog strijelca.

Četiri su prave prilike imali Meksikanci, no napadački trio Dos Santos - Franco - Vela, nije bio u željenoj pucačkoj formi. Istina, Meksiko je zabio gol u 36. minuti, Vela je s pola metara ugurao loptu u mrežu, međutim sudac je opravdano poništio taj pogodak zbog zaleđa.

A u samoj završnici prvog dijela i domaćin je pokazao zube, no Mphela je jednom bio zamalo kratak, a u drugom je pokušaju lopta nakon njegova udarca glavom otišla kraj vratnice.

Kako je završilo prvo, tako je počelo drugo poluvrijeme - slobodnijom i opasnijom igrom domaćina. I već u 55. minuti, stadion Soccer City je eruptirao! Dikgacoi je dugom loptom na lijevoj strani ugledao natrčalog veznjaka Tshabalalaoa, koji je fino umirio loptu i potom lijevom nogom snažno opalio! Kakav je to topovski udarac bio, lopta se zabila u gornji lijevi kut vratara Pereza, koji doista nije imao ni promil šanse da obrani ovu “bombu”! Tshabalala je pogodivši rašlje skinuo paučinu s meksičke mreže...

Meksiko se nakon primljenog gola raspao i trebalo mu je 20-ak minuta da dođe k sebi i pokuša izjednačiti. A u 70. minuti, Modise je mogao dovesti JAR u 2:0 vodstvo, no Rodriguez ga je omeo i sačuvao nadu.

I u 78. minuti, Guardado je ubacio visoku loptu pred vrata, na drugoj je vratnici usamljen bio Rafael Marquez, umirio je loptu i pogodio sa šest metara za 1:1!

A južnoafrički izbornik, Brazilac Carlos Alberto Parreira (67), srušio je rekord koji je dosad držao Srbin Boro Milutinović (65). Parreira je, naime, postao prvi izbornik koji je vodio utakmice na šest SP-a (Milutinović na pet)!

Na SP-u 1982. Parreira je vodio Kuvajt, osam godina kasnije UAE, na klupi Brazila bio je 1994. i 2006., Saudijsku Arabiju vodio je 1998. i sad je izbornik JAR-a. S Brazilom je 1994. bio svjetski prvak, a četiri godine kasnije smijenjen je tijekom SP-a u Francuskoj nakon 0:4 poraza Saudijske Arabije od domaćina.

– Remi je pravedan rezultat iako smo u zadnjoj minuti imali veliku šansu. Vjerujem da će nam četiri boda biti dosta za prolaz – rekao je Parreira, a meksički izbornik Javier Aguirre naglasio je:

– Bili smo loši. Umjesto da rano povedemo, primili smo gol i plivali uzvodno, sreća je da smo izjednačili.

SP u nogometu, skupina A, 1. kolo:

Južna Afrika - Meksiko 1:1

POGOCI: 1:0 Tshabalala (55, Dikgacoi), 1:1 Marquez (79)

Igrač utakmice: Rafael Marquez

Stadion: Soccer City / Johannesburg

Sudac: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)

Gledatelja: 84.490

Ključne riječi

Komentara 2

AN
antikom
18:47 11.06.2010.

lijep gol juznih afrikanaca...izvrsna igra mexikanca dos santosa...sve u svemu i s obzirom da se radilo o otvarajucoj tekmi nije bilo lose za gledanje... ...ali brate mili....moze li tko te afrikance nauciti navijanju?...to njihovo penetrantno trubljenje bez ikakve melodicnosti unistavava atmosferu i probija usi...ja sam iskljucio ton nakon 10 minuta igre...ako se tu nesto ne promijeni vracajmo nogomet doma.

ŽU
župarić
14:08 21.06.2010.

Žao mi je Južne Afričke Republike, ali da nisu domaćini, siguran sam da se ne bih niti kvalificirali na ovo natjecanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije