Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. PREtKOLO EL

Tradicija se nastavila: Hajduk se porazom oprostio od Europe

Hajduk Dila Gori (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
08.08.2013.
u 17:55

Splićani su u Gruziji sa 1:0 poraženi od Dile Gori koja tako s ukupno 2:0 prolazi dalje.

Tradicija da Hajduk, kada ne pobijedi kod kuće, ne prolazi u Europi nastavila se i u Gruziji. U Tbilisiju su bijeli poraženi kao i u Splitu, 1: 0 za Dila Gori, pogodak je postigao Dolidze u 82. minuti. Objektivno, nisu Splićani ni zaslužili prolaz, još su i dobro prošli. Dila Gori u Hajdukovoj povijesti ostat će zapisana kao još jedan bolni šamar.

Slabo je Hajduk odigrao prvo poluvrijeme u Tbilisiju, bijeli osim nekih dalekometnih pokušaja Vršajevića nisu uspjeli složiti ozbiljniju prigodu. S druge strane, Dila je bila opasnija, same vile u liku Marija Maloče i Lovre Kalinića spasile su Hajduk da domaćini ne povedu. Ovaj put Hajduk nije igrao kao momčad zbog koje se dolazi na stadion, tako je Dila izgledala upravo tako. U prvih 45 minuta Splićani gotovo da nisu ušli u šesnaesterac Dile. Igor Tudor na travnjak je poslao momčad koja nikako nije uspijevala probiti obrambeni blok Gruzijaca. U sredini nije bilo kreacije, teško je to očekivati od Anđelkovića i Bradarića, a na bokovima nije bilo proboja. Maglica, Sušić i Bencun bili su zatočeni u gustoj obrani Dile. Najopasniji za Splićane bio je Iluridze, u 24. minuti Maloča je na jedvite jade blokirao njegov udarac sa sedam metara, prijetila je domaća "desetka" i u 36. minuti. Maloča je blokirao udarac Gvalije u 38. minuti, u finišu prvog dijela Kalinić je jedva izvukao još jedan udarac Gvalije.

Uvidio je Tudor da njegova momčad ne igra dobro, u nastavku je umjesto Sušića ubacio Andrijaševića. U nastavku je Hajduk bio puno angažiraniji, konkretniji, ali svi napadi bijelih odbijali su se od obrambenih blokova Gruzijaca. Bilo je i kontri Dile, u 65. minuti Kalinić je skinuo zicer Modebadzea. Hajduk je trebao biti torpediran u Tbilisiju. Ipak, u 73. minuti Hajduk je bio nadomak gola, Mujan je s dvadesetak metara pogodio vratnicu. U 81. minuti Caktaš je bio opasan iz slobodnog udarca, Revišvili siguran.

Tudor: Da smo kupili trojicu igrača, onda bismo mi prošli...

- U dvije utakmica uvjeren sam da smo mi igrali bolje, ali ide dalje onaj tko daje golove – rekao je Tudor, ali nije u pravu, jer u Tbilisiju je Dila bila puno bolja momčad. Hajdukovom treneru preveliki je hendikep bilo neigranje Kouassija, to se vidjelo u ovim utakmicama, jer napadači su teško primali lopte. Kadar bijelih je tanak, to nije novost, toga je i Tudor svjestan.

Okreću se Lokomotivi

- Da smo kupili trojicu igrača, onda bismo mi prošli dalje. U tim je stvarima nogomet vrlo egzaktan – govorio je trener bijelih nakon utakmice.

Sada mu je najvažnije vratiti mir u momčadi, već u nedjelju čeka ga dvoboj s Lokomotivom u Zagrebu. Prvi protiv drugog.

- Šteta što europska priča nije potrajala, ali igračima sam rekao da dignu glave. Okrećemo se Lokomotivi, prvenstvu – kazao je Tudor.

Inače, bijele je u Tbilisiju prije utakmice posjetio najslavniji gruzijski nogometaš Kakha Kaladze. Popričao je s Tudorom, prisjetili su se talijanskih dana kada su se sučeljavali, Igor je nosio dres Juventusa, a Kaladze Milana. Zanimljivo, Kaladze je ministar energetike u gruzijskoj vladi i uspješan je poslovni čovjek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije