Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bih Izbornik

Sušić: Halilović će igrati za Hrvatsku

'07.10.2012., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 11. kolo, NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. Alen Halilovic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
09.10.2012.
u 19:57

REALNO 
Štimac će ga zvati za iduću akciju. Tek ako Alen odbije, uskočit ćemo iako nema državljanstvo

Iako su se mediji u BiH uzbudili zbog mogućnosti da Alen Halilović zaigra za tamošnju reprezentaciju, a sam igrač ostavio je dvojbu neodlučnim odgovorom, za izbornika BiH Safeta Sušića dvojbe nema.

– Alen će zaigrati za kockaste, a nije isključeno ni da postane dosad najmlađi reprezentativac Hrvatske.

Uvjeren sam da kod mladog Halilovića Hrvatska ima prioritet. Naravno, postoji uvijek mogućnost da će odbiti poziv, ali ne vjerujem da će se to dogoditi. Mislim da treba dječaka ostaviti na miru i bez pritiska dopustiti mu da sam odluči za koga će igrati u budućnosti. Za njega je sve ovo što se događa posljednjih dana vjerojatno i previše – smatra Sušić, koji ni sam ne želi vršiti pritisak na talentiranog mladića.

– Poznajem dobro njegova oca, a Alen već igra za mlađe selekcije Hrvatske i mislim da će ostati i u budućnosti član hrvatske reprezentacije. Da bi zaigrao za BiH, morao bi promijeniti državljanstvo, a siguran sam u to da će ga hrvatski izbornik Igor Štimac pozvati već u idućoj prijateljskoj utakmici i dati mu najmanje pet minuta kako bi ga rezervirao za budućnost, što je i logičan slijed događaja. Ako bi Alen odbio Hrvatsku, onda bismo mogli razmišljati o pozivu za njega – kaže Sušić.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

 

Ključne riječi

Komentara 47

XY
xyzzyx
20:08 09.10.2012.

Svašta...danas svaki balavac ulazi u reprezentaciju, to će završiti samo jednim mogučim scenarijem koji se već zna

CA
CastrumFF
20:12 09.10.2012.

Eto, ja na to gledam ovako: Dečko rođen u Zagrebu, sve što zna o nogometu naučio je u Hrvatskoj i pošteno je, da zaigra za reprezentaciju države koja mu je u sportu dala sve. Korektno!

BO
boston
21:07 09.10.2012.

Hmmmm, sto bi neki rekli da je mali Zidov? Mozda, da igra za Izrael??? Balkanska saga prebrojavanja krvnih zrnaca se nastavlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije